Merirosvot tappoivat neljä panttivankia

Somalimerirosvot ampuivat neljä amerikkalaista panttivankia kaapatulla jahdilla Arabianmerellä. USA:n armeija oli pyrkinyt vapauttamaan panttivangit, mutta vangit ammuttiin ennen armeijan väliintuloa.

Ulkomaat

Somalimerisosvot ampuivat kuoliaaksi neljä amerikkalaista panttivankia Arabianmerellä, Yhdysvaltojen armeija kertoo. Merirosvot kaappasivat amerikkalaisten huvijahdin perjantaina ottaen neljä jahdilla ollutta henkilöä panttivangikseen.

Yhdysvaltojen armeija tarkkaili kaapattua jahtia ja vankien vapautusneuvottelut olivat kesken. Kuultuaan laukauksia armeija otti jahdin haltuunsa vastaten merirosvojen tulitukseen. Armeija löysi kaappaajiensa ampumat panttivangit ja antoi ensiapua, mutta uhrit kuolivat haavoihinsa.

Kaksi somalimerirosvoa kuoli ampumavälikohtauksessa ja kolmetoista vangittiin. Myös kahden jo aiemmin kuolleen somalimerirosvon ruumiit löydettiin jahdilta.

Yhdysvaltain armeijan mukaan Questin kaappaukseen sekaantuneita merirosvoja oli kaiken kaikkiaan yhdeksäntoista. Jahtia piiritettiin neljän yhdysvaltalaisen sota-aluksen voimin.

Kalifornialaispariskunta oli purjehtinut Quest -nimisellä jahdillaan jo vuodesta 2004 asti. Kaappaushetkellä jahdilla ollut toinen pariskunta oli myös amerikkalainen.

Kaappauksen kohteina useimmiten kauppa-aluksia

Somalimerirosvot kaappaavat useimmiten suuria kauppa-aluksia, mutta myös siviilialuksia kaapataan suurien lunnaiden toivossa. Somalian rannikon merirosvokaappaukset ratkeavat usein lunnasrahoilla.

Panttivankien henkiä uhataan usein mutta on epätavallista, että kaappaajat tappoivat vankinsa suoraan armeijan varmoista vastatoimenpiteistä välittämättä, armeijan meritiedustelun päällikkö Graeme Gibbon-Brooks sanoi.

Lähteet: Reuters, AFP, AP