1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Wok (Pannu)

Riihimäen Pohjolanrinteen 9-luokkalaiset kehittivät wok-reseptin

Hyvinkään Tapainlinnan ja Riihimäen Pohjolanrinteen yläkoulut jakoivat keskenään pakastefirman reseptikilpailun voiton. Riihimäkeläisten salaisuus on nopea wok.

Pakastefirma kustantaa voittoisat Riihimäen Pohjolanrinteen yläkoululaiset elokuviin Kuva: OSG Viestintä

Apetit järjesti yläkouluille reseptikilpailun, jossa haettiin maukkaimpia tuorepakastereseptejä. Tarkoituksena oli kiinnittää huomiota Suomen muuta Eurooppaan alhaisempaan kasvisten kulutukseen ja saada lisätttyä.

Suositusten mukaan kasviksia, marjoja ja hedelmiä tulisi syödä runsaasti eli 400–800 grammaa päivässä. Ravintoarvoiltaan tuorepakasteet vastaavat pakastefirman mukaan varastoituja, käsittelemättömiä kasviksia.

Riihimäkeläisen Pohjolanrinteen koulun voittojareseptin suunnittelivat yhdessä 9. luokkan valinnaisryhmä ja opettaja Anneli Rantamäki.

NOPEA WOK (4-5 annosta)

3 rkl kasviöljyä

1 pussi (200 g) papuja

1 pussi (200 g) parsakaalia

1 pussi (200 g) pikkuporkkanoita

2 rkl kasvisfondia

1 pussi (200 g) tomaattisalsaa

½ dl thai sweet chili -kastiketta

½ tl mustapippurirouhetta

1. Kuumenna kasviöljy wokkipannulla tai kasarissa. Lisää pavut, parsakaalit sekä pikkuporkkanat.

2. Wokkaa kasviksia muutama minuutti pannulla, niitä voimakkaasti kahdella puulastalla nostellen. Kasvikset kuumenevat mutta eivät ruskistu.

3. Lisää pannulle kasvisfondi, tomaattisalsa, chilikastike ja mustapippurirouhetta maun mukaan. Kuumenna muutama minuutti, tarkasta maku ja tarjoa heti sellaisenaan tai riisin kera.

Tuomariston kommentti: Nopeaa ja makoisaa, täydellinen kasvispommi arkeen.