1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsingissä osoitetaan mieltä turkistarhausta vastaan

Eläin- ja ympäristöjärjestöt järjestävät tänään Helsingissä turkistarhausta vastustavan mielenilmauksen. Turkistarhauksen täyskieltoa vaativa kulkue lähtee liikkeelle kolmelta iltapäivällä Rautatientorilta ja päätyy Eduskuntatalolle.

turkistarhaus
YLE

Järjestöt haluavat, että kaikki turkistarhat tarkastetaan ja tarhaus lopetetaan kokonaan siirtymäajan jälkeen. Lakia rikkovat tarhat tulisi Animalian toiminnanjohtajan Salla Tuomivaaran mukaan sulkea välittömästi.

- Seuraavan hallituksen on tehtävä suunnitelma turkistarhauksesta luopumiseksi. Jokaisella ihmisellä on mahdollisuus vaikuttaa asiaan tänä keväänä äänestämällä eduskuntaan turkistarhauksen kieltoa puoltava ehdokas, Tuomivaara sanoo.

Luonto-Liitto kritisoi eläinten olojen lisäksi turkistarhojen ympäristövaikutuksia.

- Turkisten tuotantoprosessi on alusta loppuun todella epäekologinen. Turkistuotanto aiheuttaa vuosittain 430 tonnin typpipäästöt ja 45 tonnin fosforipäästöt, perustelee Luonto-Liiton pääsihteeri Leo Stranius.

Mukana mielenilmauksessa ovat Animalian ja Luonto-Liiton lisäksi Oikeutta Eläimille, Eläinoikeusyhdistys Fauna, Maan ystävät sekä Pelastetaan koirat.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi