Jari Aarnio palaa Helsingin huumepoliisin päälliköksi

Rikosylikomisario Jari Aarnio palaa Helsingin huumerikosyksikön päälliköksi. Hän on ollut virkavapaalla päällikön virasta ja toiminut puhelinoperaattori Elisassa turvallisuusalan asiantuntijana viime syksystä lähtien.

Kotimaa
Jari Aarnio.
Jari Aarnio.Yle

Aarnion virkavapaan oli määrä kestää ainakin vuoden, mutta hän palaa vanhaan työhönsä jo maaliskuun alussa.

Aarnion mukaan paluuseen ei liity mitään dramatiikkaa. Hän painottaa myös, että virkavapaan ottaminen on täysin normaali käytäntö poliisihallinnossa.

- Peruslähtökohta on se, että minulla on virka Helsingin poliisilaitoksella ollut koko ajan. Olin vaan virkavapaalla ja kävin katselemassa, miltä turvallisuusala näyttää toisesta näkövinkkelistä, Aarnio sanoo.

Helsingin poliisilaitoksen päällikön Jukka Riikosen mukaan on tavallista, että virkavapaita anotaan varmuuden vuoksi vuoden määräajaksi eikä ole lainkaan erikoista, että virkavapaudet päättyvät aikaisemmin.

Aarnio oli syytettynä virkavelvollisuuden rikkomisesta ns. huumepoliisijutussa, mutta Helsingin käräjäoikeus vapautti hänet syytteistä viime vuoden helmikuussa. Aarnio sanoi syksyllä, että virkarikosepäilyt eivät vaikuttaneet hänen päätökseensä lähteä huumepoliisista. Hän sanoi tuolloin saaneensa Elisalta kiinnostavan työtarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä.

Aarnion sijaisena toiminut rikosylikomisario Petri Rainiala palaa huumerikosyksikön järjestäytyneen rikollisuuden tutkintaryhmän johtoon.

Lähteet: YLE Uutiset