Hyvät akanoista

Nyt sitä mennään. Taas. Ja vauhdilla. Kolme peliä viikossa erottaa kyllä hyvät akanoista. Tämän viikon jälkeen Tepsillä on kahdeksan peliä aikaa välttää katastrofaaliset liigakarsinnat.

Kolumnit (Yle Keski-Suomi)
Oskun osumat
YLE

Tiistaina tuli käkättimeen Stadin tovereilta. Yhden tähden punapaidat, eli Idrottsföreningen Kamraterna Helsingfors, näytti pelin mallia. Ville Peltonen kumppaneineen erottui kentältä liiankin selvästi meidän poikiin verrattuna.

Saa siinä taas Koivu puhaltaa henkeä pesään, jotta loppuviikon peleihin saataisiin edes jonkin moinen roihu päälle.

Eikä taistelutahtoa sytytä sekään, että flunssakuume pöpöineen jyllää Tepsin pukukopissa. Tiistaina pelipaita jäi naulakkoon turhan monelta kuumeen vuoksi. Voisiko joku viedä joukkueelle käsidesit niin saataisiin tämä kierre edes päätettyä.

No toisaalta, toisen flunssa on toisen onni. 16 vuotias TPS-juniori Rasmus Ristolainen pääsi tekemään liigadebyyttinsä tiistain pelissä. Lähes 190 senttinen oikealta laukova puolustaja oli tämän kauden nuorin SM-liigapeleissä esiintynyt pelaaja.

Isokäsi tästä koutseille ja tiedoksi, että tätä kansa tahtoo lisää.

Torstaina pääkaupunkiseudun hampurilainen täydentyy kun Tepsi liukuu Hjallis-hallin kirkkaisiin valoihin. Jokereilla on takanaan kaksi tappiopeliä, joten vastassa on taatusti ärhäkkääksi härnätty narrijoukko.

Jos jotain voisi peliin toivoa, niin ylivoima ylivoimaksi. Ei nimittäin hyvältä näyttänyt tiistaina, kun päästiin toisen erän alkuun viiden minuutin ylivoimalle. Tuon yv:n aikana en saanut laskettua edes yhtä ainuttakaan laukausta kohti vastustajan maalia.

Voipi olla, että Suora, Koivu, Kivi ja Altsi ovat käyneet harjoituksissa oikein kädestä pitäen näyttämässä, miten yv saadaan taas toimimaan. Malttia ja käsiä tarvitaan.

Tästä tämä loppurutistus nyt alkaa. Hyvät erottuvat akanoista härkäviikkojen aikana. Pelin henkeen kuuluu myös sivuille vilkuilu. Taustapeili kertoo, että Tepsin taisteluparikaksikko SaiPa ja Pelicans ovat myös vedenjakajalla.

Lahtelaisten peli kulkee pelottavan hyvin. Pelicans suorastaan lentää. Sen sijaan SaiPan supervahvistukset Tyler Redenbach ja Richard Lintner loukkaantuivat maaottelutauolla ja sillä voi olla todella suuri merkitys loppukauden pisteisiin.

Otetaan siis SaiPa kiikareihin ja annetaan mennä.

Lähteet: Osku Laukkanen / YLE Turku