1. yle.fi
  2. Uutiset

Finavia uhkaa vetäytyä Lappeenrannasta

Finavia harkitsee vetäytymistä Lappeenrannasta, jos yksityinen halpalentoterminaali perustetaan. Lentoasemaliiketoiminnan johtaja Reijo Tasasen mukaan Lappeenrantaan ei nykyisillä matkustajamäärillä mahdu kahta terminaalia.

Kotimaan uutiset
Ryanairin konetta huolletaan Lappeenrannan lentokentällä.
Yle

Laissa on määritelty, että Finavia ylläpitää valtion lentoasemaverkkoa, johon Lappeenranta kuuluu. Tampereella ja Turussa Finavialla on jo kaksi terminaalia, joista toista käyttävät halpalentoyhtiöt. Reijo Tasasen mukaan Lappeenrannan matkustajamäärien tulisi kolminkertaistua nykyisestä 60 000:sta, ennen kuin Finavia alkaisi rakentaa erillistä halpalentoterminaalia.

-Siinä kuorittaisiin rusinat pullasta, jos suurin osa liikenteestä siirrettäisi tähän halpalentoterminaaliin. Eihän siinä ole järkeä, että me jouduttaisiin ylläpitää toiselle sitä. Jos siellä ei ole meille mitään liikennettä, niin silloin ei ole meillä tarvetta pitää lentokenttääkään yllä. Kun on noin pieni matkustajamäärä, niin tuntusi, että kaikkien etu olisi, että lentoasema säilyisi siellä, sanoo Finavian lentoasemaliiketoiminnan johtaja Reijo Tasanen.

Lappeenrannan lentokenttäyhtiö kaavailee kunnostavansa nykyisen lentokonehallin matkustajaterminaaliksi. Sinne siirtyisi muun muassa Ryanairin lentojen lähtö- ja tuloselvitys. Lupia yhtiöllä ei vielä ole, mutta sen sijaan sillä on suunnitelmat avata terminaali jo kesäkuussa.

Lähteet: YLE Etelä-Karjala

Lue seuraavaksi