1. yle.fi
  2. Uutiset

Perussuomalaisten kokemattomuus huolestuttaa Vistbackaa

Kokemattomuus saattaa aiheuttaa perussuomalaisille ongelmia seuraavassa eduskunnassa, arvioi puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Raimo Vistbacka. Hän ounastelee, että varsinkin hallitusvastuun koittaessa uuden ja innokkaan ryhmän pitäminen kurissa voi olla työlästä.

Vaalit 2011
Raimo Vistbacka
Perussuomalaisten kansanedustaja Raimo Vistbacka myöntää, että kokemattomat kansanedustajat voivat olla haaste puolueelle.

Perussuomalaisten tuore gallupkannatus hämmästyttää ja mietityttää eduskunnan jättävää Vistbackaa. Puolue voi saada kymmeniä kansanedustajia seuraavaan eduskuntaan. Monella todennäköisistä läpimenijöistä on vain ohut kokemus politiikasta.

Nykyisten perussuomalaisten kansanedustajien lisäksi puolueen ehdokaslistasta vain kolmella on aiempaa kansanedustajakokemusta, Vistbacka toteaa.

- Suurin osa heistä, joilla on nyt mahdollisuuksia päästä läpi, on oman alueensa ääniharavia kunnallisvaaleista. Heidänkin kokemuksensa aktiivipolitiikasta on noin kahden vuoden mittainen.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja arvioi, että tämä saattaa aiheuttaa aluksi ongelmia. Etenkin, jos perussuomalaiset nousee hallitukseen.

- Jos joutuu hallitusvastuuseen ja tulee suuri joukko uusia edustajia, voi heidän olla aluksi vaikeaa ymmärtää, että kaikkia asioita ei heti saada lävitse, Vistbacka toteaa.

Tämä saattaa aluksi kuormittaa puolueen eduskuntaryhmän johtoa.

- Ryhmän pitäminen hallituksen esitysten takana vaatii kovaa työtä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi