1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Sound of Music (musikaali)

Sound of Music tuo Alpit Saloon

Teatteri Provinssin suursatsaus Sound of Music saa Salossa ensi-iltansa perjantaina. Näytelmä on teatterin oman toimitilan toinen ensi-ilta.

Kuva: Seppo Suominen

Sound of Music -elokuva on edelleen maailman katsotuin musikaalielokuva. Se sai aikoinaan viisi Oscaria. Ei ihme, että von Trappin perheestä kertova tarina on tuotu useasti myös teatterilavoille. Salossa ei pelätty tarttua tunnettuun musikaaliin.

- Mietimme näytelmävalintaa muutamankin yön yli, mutta toisaalta vahva musikaalintekoperinteemme antoi luottamusta osaamiseemme, sanoo tuottaja Seppo Suominen.

Näytelmän ohjaa Otto Kanerva. Nunna Mariana nähdään Kouvolan teatterissa parhaillaan näyttelevä Kati Solehmainen ja kapteeni von Trappina hämeenlinnalainen Juha Haanperä. Mukana on myös Ami Aspelund sekä suuri joukko salolaisia teatterintekijöitä. Myös lapsi- ja nuorisonäyttelijät tulevat Salosta.

Vihdoinkin oma tila

Kodittomana teatterina tunnetulle Teatteri Provinssille rakentui omat tilat Salon keskustaan Nokian entisiin toimitiloihin. Avajaisia juhlittiin tammikuun lopulla.

- Nyt pystymme sekä harjoittelemaan että esiintymään samoissa tiloissa, kun ennen rakensimme muun muassa tekniikan ja lavasteet ensin toisaalle ja sitten uudestaan esiintymispaikkaan, kuvaa Seppo Suominen teatterin kymmenvuotista historiaa.

- Oma tila tuo katu-uskottavuutta.