Shefki Kuqin tarina kulkenut Kosovosta Mikkelin kautta Newcastleen

Shefki Kuqin mittava jalkapalloura jatkuu Newcastlessa Englannin Valioliigassa. Mikkelin Kissoissa jalkapallotaipaleensa aloittanut Kuqi on tällä erää toinen suomalainen Valioliigassa, mikkeliläislähtöisen Jussi Jääskeläisen lisäksi.

Shefki Kuqi
Mikkelin Kissat keväällä 1994
Keväällä 1994 Sefki poseerasi vielä Mikkelin Kissojen joukkuekuvassa.Mikkelin Kissat

Shefki Kuqi liittyi Mikkelin Kissojen junioreihin 1990-luvun alussa. Maahanmuuttajataustaista voimahyökkääjää ei huolittu Mikkelin Palloilijoiden juniorijoukkueeseen, mutta naapuriseura Kissoista löytyi pelipaikka. Välillä "Sheriffi" ehti käydä ottamassa vauhtia lainapelaajana Kangasniemen Pallosta ennen paluuta Kissojen edustusjoukkueeseen.

- Shefki oli sellainen kuin nykyäänkin. Tekniikka oli vähän vaatimaton mutta asenne oli uskomaton. Sitä silloin katsottiin, että eihän tuollaista asennetta ole tässä maassa kenelläkään, muistelee Kissojen tuolloinen joukkueenjohtaja Vesa Hänninen.

Nyt paluun Valioliigaan tekevä Kuqi on aiemmin edustanut Valioliigassa Blackburnia ja Fulhamia. Maajoukkueuransa jo lopettanut Shefki ehti edustaa Suomea 62 kertaa.

- Eihän sitä voitu tietää miten huikean uran Shefki tekee, mutta jo silloin oltiin varmoja, että kyllä tästä pojasta jotain tulee. Kaikki mitä piti tehdä, niin Shefki teki tosissaan, jatkaa Hänninen.

Kissoista Kuqi siirtyi sittemmin Mikkelin Palloilijoihin. Kahden MP-kauden jälkeen hän siirtyi Helsinkiin, jossa hän edusti ensin kahden kauden ajan HJK:ta ja sen jälkeen kauden Jokereita. Jokereista Shefki siirtyi Englantiin, jossa mies on pelannut tähän päivään saakka puolen vuoden Saksan visiittiä lukuunottamatta.

Lähteet: YLE Etelä-Savo