1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Taivaan tulet -sarjalla miljoonayleisö

YLEn Taivaan tulet -draamasarjan päätösjakso keräsi kaikkiaan runsaat 1 300 000 katsojaa. Myös sarjan muut jaksot keräsivät ruudun ääreen miljoonayleisön.

Käsikirjoittamisen ja ohjauksen lisäksi Kari Väänänen on näytellyt poliisipäällikkö Kauko Junnia TV2:n suositussa Taivaan tulet -sarjassa. Kuva: Arto Liiti / Yle

1,3 miljoonaan on laskettu mukaan uusintaesitykset. Lisäksi jaksoa katsottiin YLE Areenassa noin 50 000 kertaa, kertoo TV2:n tuottaja Varpu Eräpuu.

Vastaaviin katsojamääriin ovat Eräpuun mukaan aiemmin yltäneet Metsolat-sarjan jaksot sekä TV2:ssa ajoittain uusittavat maalaiskomediat.

Kari Väänäsen käsikirjoittamaa ja ohjaamaa Taivaan tulet -sarjaa on nähty nyt jo kaksi tuotantokautta. Kolmannen kauden kuvaukset alkavat ensi vuonna. Tuolloin on tarkoitus saada valmiiksi seitsemän uutta jaksoa. Ensimmäisen kauden toisena käsikirjoittajana oli Timo Parvela, mutta myöhemmin sarja on pysynyt tiukasti Väänäsen hyppysissä.

Taivaan tulet- sarjan tapahtumat sijoittuvat Kemijärvelle. Tapahtumien keskiössä ovat poliisihahmot, mutta sarja kuvaa myös elämänmakuisesti pohjoisen pikkukaupungin muuta arkea. Taivaan tulien näyttelijäkaartiin kuuluvat mm. Ria Kataja, Vesa Kietäväinen, Sari Havas, Juha Veijonen, Kari Väänänen ja Risto Salmi sekä runsaasti paikallisisa avustajia.