1. yle.fi
  2. Uutiset

TPS siipirikkona Ässiä vastaan

TPS lähtee tiistai-illan tärkeään peliin jällen kerran hankalasta asetelmasta. Joukkue on ollut melkoisessa loukkaantumiskierteesssä koko kauden, ja sama tahti jatkuu sarjan viimeisissä peleissä. Niin Michael Birner kuin Antti Erkinjunttikin ovat poissa koko loppukauden.

urheilu

Ässät on ollut TPS:lle hankala vastus koko kauden. Keskinäisistä peleistä turkulaisille ei ole herunut pistettäkään. TPS pelaa enää sen puolesta, että joukkue säilyisi suoraan sarjassa ja jättäisi Lahden Pelicansin sarjakarsijan paikalle. Eroa kahden hännänhuipun välillä on kuusi pistettä.

- Kaikki on omissa käsissä. Kolmesta viime pelistä on tullut mukavasti pisteitä, ja tarkoitus on jatkaa tällä linjalla myös tänään, tuumii Alatalo.

Mika Alatalo on ensimmäistä kauttaan mukana liigajoukkueen valmennuksessa. Joukkueen valmennuskuviot on myllätty kauden aikana kolmasti, ja tämän seurauksena Alatalo löysi itsensä mieluisasta tehtävästä, kun hän peluuttaa Jukka Koivun alaisuudessa TPS:n pakistoa.

- Koko joukkue on pelannut erinomaisen tiiviisti viime peleissä. Ilahduttavaa on, että Veli-Matti Vittasmäki, Joonas Järvinen ja moni muu ovat kohentaneet peliään hienosti, Alatalo kiittelee.

Illan vastustajalle Alatalo antaa tunnustusta hyvin menneestä kaudesta.

- Ässät on hienosti valmennettu ja tasapainoiseen esitykseen illasta toiseen pelaava joukkue. Vaikea iltapuhde meille on taas luvassa, hän pohtii.

Valmennus kiinnostaa

Alatalo on suorittanut Vierumäen urheiluopistolla jääkiekkovalmentajatutkinnon.

- Olen kiinnostunut jatkamaan tällä tasolla. TPS:ssa kaikki on kuitenkin vielä ensi kautta ajatellen täysin auki, hän sanoo.

TPS:n osalta kausi on taputeltu parhaassa tapauksessa jo viikon kuluttua torstaina, kun runkosarja päättyy.

- Kyllä valmennuksella on samaa haastetta kuin joukkueella. Loukkaantumissuman myötä on ollut hankala harjoitella pahasti pätkinyttä ylivoimaa, hän kuvailee.

Entisen tähtihyökkääjän mieltä kohentaa kuitenkin yksi asia.

- Sami Venäläinen saattaa olla pelaavassa kokoonpanossa piankin. Hänen kiekollista varmuuttaan tarvitaan viimeisissä ratkaisupeleissä.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi