Sofi Oksanen perusti oman kustantamon

Kirjailija Sofi Oksanen on perustanut oman yrityksen, Silberfeldt Oy:n, jonka yhtenä toimialana on kustantaminen. Silberfeldt Oy aloittaa toimintansa julkaisemalla Oksasen romaanista Baby Jane taskukirjapainoksen.

kulttuuri
Sofi Oksanen
Sofi OksanenYLE

Oksanen haluaa tarjota edullista luettavaa

- Uskon pokkareiden voimaan. Niiden avulla on mahdollista saada edullista lukemista kaikille ja kaikkialla. Suomen pokkarimarkkinat ovat kehittyneet, mutta pokkarit eivät kuitenkaan ole nousseet yhtä ripeästi ilmiöksi kuin esimerkiksi Ruotsissa Olen kuitenkin vakuuttunut, että pokkareiden suosio kasvaa Suomessakin, Oksanen sanoo.

Oksasen romaanien Baby Janen ja Puhdistuksen taskukirjaoikeudet palautuivat WSOY:ltä takaisin kirjailijalle alkuvuodesta 2011.

- Uuden teoksen kohdalla kirjailija tarvitsee miltei aina kustantajaa ja kustannustoimittajaa, mutta koska Baby Janen pokkari-oikeudet ovat minulla itselläni, haluan kokeilla myös muita kirja-alan osa-alueita ja ymmärtää kirja-alaa sitä kautta paremmin.

Baby Jane on Oksasen vuonna 2005 julkaistu, järjestyksessään kirjailijan toinen romaani. Kirjan julkaisuoikeudet on myyty Suomen lisäksi Tanskaan, Viroon, Ranskaan, Unkariin ja Ruotsiin. Kirja julkaistiin äskettäin Norjassa.

Oksasen esikoisromaanin Stalinin lehmien pokkariversiota on myyty Suomessa jo yli 45 000 kappaletta.

Uuden yrityksen toiminta ei vaikuta millään tavoin Oksasen toimintaan Teoksen kirjailijana. Teos julkaisee elokuussa Oksasen sanoittaman ja Maija Kaunismaan säveltämän tuplaäänilevyn sekä kappaleiden sanoituksista kootun laulukirjan. Oksasen ja Kaunismaan Kertomuksia keittiöstä -produktion kantaesitys on Kansallisteatterissa syyskuussa 2011.

Lähteet: YLE Uutiset