Nokia estää Meego-aivovuotoa bonuksilla

Nokia yrittää tulpata yhtiöstä käynnistynyttä aivovuotoa tarjoamalla bonusta palkan päälle. Iltasanomien ja Taloussanomien mukaan Nokia tarjoaa Meego-kehittäjille reiluja palkanlisiä, jotta nämä pysyisivät töissä siihen asti, kunnes yhtiön markkinoille lupaama uusi älypuhelin on valmis.

Kuva: YLE

Artikkeleiden tietojen mukaan Meego-osaajille tarjottaisiiin palkan lisäksi tuhti bonus. Ehdoksi on pantu, etteivät kehittäjät eroa yhtiöstä, kun yhtiön ensimmäinen Meego-puhelin on vielä kesken.

Bonus olisi 50 prosenttia peruspalkasta.

Iltasanomien ja Taloussanomien mukaan tarjouksessa on kolem aikaporrasta, joista työtekijä voi valita haluamansa. Jos työntekijä eroaa ennen sitä, hän menettää lisäpalkkinsa.

Tulevan Microsoft-liiton on ennakoitu tuovan potkut jopa tuhansille Nokialaisille. Nokia ei ole kertonut, mitä tehtäviä kehittäjille on luvassa sen jälkeen, kun huippupuhelin on valmis. Nokian toimitusjohtajan Stephen Elopin mukaan Intelin kanssa kehitetty Meego on Nokialle jatkossa lähinnä tutkimushanke.

Nokia on luvannut julkaista tämän vuoden aikana yhden Meego-käyttöjärjestelmää käyttävän puhelimen, jonka nimi on ilmeisesti N950.

Vaikka Nokia ei ole tehnyt päätöstä Meego-kehityksen täydellisestä lopettamisesta, ovat useat Meego-osaajat alkaneet etsiä töitä muualta. Esimerkiksi Intel ja Google ovat jo ilmoittaneet mielellään palkkaavansa Nokian osaajia, kertoo Taloussanomat.