Lakkapää avasi liikkeen Kiirunassa

Lappilainen rautakauppaketju Lakkapää on laajentanut toimintaansa Ruotsissa. Ketjun kuudes liike avattiin torstaina Kiirunassa.

Lakkapää avasi ovensa Rovaniemellä. Kuva: YLE / Sauli Antikainen

- Kiiruna on meille erittäin tärkeä markkina-alue, jossa olemme työskennelleet niin kauan kuin meillä on ollut yritystoimintaa. Tunnemme alueen hyvin ennestään, ja haluamme olla olennainen osa Kiirunan elinkeinoelämää jatkossakin, J&J Lakkapää Oy:n toimitusjohtaja Jukka Lakkapää sanoo.

Kiirunan uudessa liikkeessä on lämmitettyä tilaa 2000 neliötä sekä kylmää varastotilaa tuhat neliötä. Toimipiste työllistää yli 30 työntekijää, joista 12 on kokopäiväisiä. Kiirunan liiketoimintoja varten on perustettu tytäryhtiö Lakkapää Kiruna AB, jonka toimitusjohtaja on Ahti Liikamaa. Lakkapää Kiruna AB:sta omistaa Ruotsin emoyhtiö Lakkapää Sverige AB 80 prosenttia ja toimitusjohtaja Liikamaa 20 prosenttia.

- Perinteisen rauta- ja maatalouskaupan lisäksi Luulajan toimipiste panostaa uutuutena konetarvikkeisiin. Lisäksi olemme ottaneet erityisesti huomioon poronhoidon tarpeet. Tarjoamme muun muassa valikoiman poronrehua, Jukka Lakkapää sanoo.

Lakkapää-ketjun muut liikkeet ovat Luulajassa, Oulussa, Rovaniemellä, Ylitorniolla ja Torniossa. Toukokuussa avataan uusi toimipiste Skellefteåssa, minkä jälkeen laajentuminen jatkuu Piteåssa (2012) ja Jällivaarassa (2013).

- Lakkapään tavoitteena on olla Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Suomen johtava rauta- ja maatalouskauppa, Jukka Lakkapää toteaa.

J&J Lakkapää Oy yhtiöitti vuoden alussa toimintojaan sekä Suomessa että Ruotsissa. Yhtiöittämisen jälkeen J&J Lakkapää Oy on konsernin emoyhtiö, joka omistaa Ruotsin toimintojen emoyhtiön Lakkapää Sverige AB:n koko osakekannan.

Konsernin liikevaihto oli noin 80 miljoonaa euroa vuonna 2009.