1. yle.fi
  2. Uutiset

Tarja selvisi maaliin!

YLE Etelä-Savossa nautittiin mitä mainioimmista hiihtolomakeleistä keskiviikkona kuinkas muutenkaan kuin hiihtäen. Tarja Nyyssönen ja Petri Kosonen ottivat aamutuimaan sukset alleen ja suunistivat Mikkelin Kalevankankaalta Latupirtille.

hiihtolajit
Tarja Nyyssönen ja sukset
Väsynyt mutta onnellinen! Tarja selvisi maaliin yli 20 kilometrin hiihtolenkiltä.YLE / Petri Kosonen

Matkaa parivaljakolle kertyi yhteensä yli 20 kilometriä, mikä on 20 kilometriä enemmän kuin Tarja on viimeisen 10 vuoden aikana hiihtänyt. Petrillä hiihtotausta on vahva, ja tänäkin talvena on jo muutama sata kilometriä latua takana.

Tarjalla ensimmäiset hiihtokokemukset ovat lapsuudesta, jolloin hän hiihteli mummolan pihaan tehdyllä pienellä lenkillä.

- Minä olin aina Marja-Liisa Hämäläinen ja mummo selosti kisoja. Välillä menin pihakeinuun istumaan ja leikin olevani hiihtohississä, Tarja nauraa lapsuusmuistoilleen.

Koulussa Tarjan innostus hiihtämiseen lopahti suksien lipsumiseen. Koulun hiihtoretkillä hän oli aina häntäpäässä muiden jo viilettäessä kotimatkalle, kun Tarja tuli maaliin.

Nykyään hiihtäminen on pakkopullaa ja viime kerrasta onkin kulunut jo kymmenisen vuotta.

Petrillä hiihtäminen on joskus ollut intohimoinen harrastus. Nuorena Petri viihtyi kilpaladuilla ja aikuisiällä Finlandia-hiihtoja on tulut hiihdettyä. Rankimpana hiihtokokemuksena mies muistelee legendaarista Pogostan hiihtoa. Tänä talvena Petrillä on takanaan parisen sataa hiihtokilometriä.

Keskiviikkona ladulla olivat siis vastakkain kokemus ja into. Kuuntele kuinka Tarja ja Petri selvisivät reilun parinkymmenen kilometrin urakasta!

Lähteet: YLE Etelä-Savo

Lue seuraavaksi