Ooppera odottaa

Kemin lentoasemalla oli torstaiaamuna kuhinaa: Kemin, Keminmaan, Simon ja Tornion koulujen seiskaluokkalaiset olivat joukolla lähdössä oopperaan Helsinkiin.

oopperat
Oopperaan lähtijät täyttivät torstaina lentoaseman aulan.YLE Antti Koskela

Kulttuurirahasto ja Kansallisooppera ovat yhdessä järjestäneet tapahtuman, joka torstaina tuo yli 7 000 seitsemäsluokkalaista opettajineen oopperaan. Ensimmäiset 400 kävivät jo tammikuussa kokemassa "Taikahuilun", mutta torstaina oopperassa on täysi huone, 1 100 koululaista valvojineen, kun Jukka Linkolan säveltämän Robin Hood -oopperan esitys alkaa klo 12.

Tuossa katsomossa ovat myös Kemin kentältä aamulla lähteneet nuoret ja heidän opettajansa. Taide saattaa koetella matkalaisten kestävyyttä, sillä aamukuudelta on viimeistään jo herätty, ja takaisin kotona Helsingin reissun jälkeen ollaan vasta klo 22 aikoihin illalla.

Koululaisille on varattu kolme "Robin Hoodin" esitystä. Seuraavat ovat 8. ja 16. maaliskuuta. Lisäksi luvassa on "Sevillan parturi" 16. toukokuuta.

Kaikkiaan 405 koulua oli hakenut mukaan tähän Kansallisoopperan 100-vuotisjuhlintaan liittyvään tapahtumaan. Mukaan pääsi 177 koulua 136 paikkakunnalta. Arvonnassa kouluja pyrittiin saamaan mukaan mahdollisimman tasapuolisesti eri puolilta maata.

Lähteet: YLE Perämeri