1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Turku

Palkkatasa-arvon puolesta tanssittiin Turussa

Samasta ja samanarvoisesta työstä on maksettava samaa palkkaa. Tämän vaatimuksen puolesta kampanjoitiin torstaina Turussa ja kolmessa muussa kaupungissa. Asialla oli palkansaajajärjestö Pardia.

Teksti-TV Turku
Ihmisiä Turun kauppatorilla.
Pardia kampanjoi Turun kauppatorilla.YLE / Sami Tammi

Kauppatorilla puheiden lisäksi tarjolla oli liikuntaa zumban tahtiin.

Sama palkka -kampanjapäivällä suurin valtion henkilöstöä edustava ammattijärjestö Pardia haluaa tehdä tunnetuksi samapalkkaisuustavoitetta. Samalla ammattijärjestö iloitsee samapalkkaisuutta edistävästä tasa-arvoerästä, joka Pardian aloitteesta saatiin maanantaina allekirjoitettuun valtion virka- ja työehtosopimukseen.

Sama palkka -kampanjapäivällä muistuttaa siitä, että vaikka Suomi on yksi maailman tasa-arvoisimmista maista, niin palkkatasa-arvossa laahaamme muita EU-maita perässä. Naisten keskipalkka on edelleen noin 80 prosenttia miesten keskipalkasta.

Pardialaisten mukaan nykyvauhdilla mies - ja naisvaltaisten alojen palkkaerojen korjaamiseen menee yli 50 vuotta. Pardian puheenjohtajan Antti Palolan mukaan tätä ei voida jäädä odottamaan. Hän sanoo, että valtiosektorin pitää olla edelläkävijä ja näyttää esimerkkiä tasa-arvoisen palkkauksen edistämisessä.

Palkansaajajärjestö Pardia ry on suurin valtion henkilöstöä edustava ammattijärjestö. Jäsenistä enemmistö työskentelee valtion virastoissa ja laitoksissa sekä osa liikelaitoksissa, yrityksissä ja yliopistoissa. Kaikista valtion palkollisista noin puolet on pardialaisia.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi