Juhani Sjöblom jättää Tuusulan kunnanvaltuuston

Tuusulan kunnanhallituksen entinen puheenjohtaja Juhani Sjöblom jättää Tuusulan kunnanvaltuuston. Kiistelty kokoomuspoliitikko päätti jo aiemmin olla asettumatta ehdolle eduskuntavaaleissa.

Teksti-TV Helsinki
Juhani Sjöblom.
YLE

Sjöblom perustelee vetäytymistään kunnanvaltuustosta korkeimman hallinto-oikeuden taannoisella päätöksellä, jonka mukaan häntä ei olisi pitänyt laajaan yritystoimintansa takia valita kunnanhallitukseen tai sen puheenjohtajaksi.

KHO:n linjauksen mukaan liiketoimintaa harjoittavassa yhteisössä johtavassa asemassa toimiva henkilö ei ole vaalikelpoinen, mikäli kunnanhallituksessa tavanomaisesti käsitellään asioita, jotka aiheuttavat liiketoiminnalle hyötyä tai vahinkoa.

Sjöblom omistaa 50-prosenttisesti Seepsula Oy -yrityksen, jonka toimiala on kiviaineksen jalostaminen ja kauppa. Lisäksi Sjöblomilla ja hänen lähipiirilään on merkittäviä maaomistuksia Tuusulassa.

Viikko sitten Sjöblom ilmoitti vetäytyvänsä eduskuntavaaliehdokkuudesta. Tuolloin Sjöblom perusteli päätöstään sillä, että kokoomuksen listalla on jo runsaasti yrittäjätaustaisia ehdokkaita.

Lähteet: YLE Helsinki