1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tuuli pysäytti hiihtohissejä pohjoisessa

Kova tuuli on pitänyt vielä joitakin hiihtohissejä suljettuna Pohjois-Suomen laskettelukeskuksissa perjantaina aamupäivällä. Osa torstaina suljetuista hisseistä ja rinteistä saatiin kuitenkin auki perjantaina.

Rautjärven Konkalammelle on suunniteltu uutta ankkurihissiä, mutta ainakaan ensi vuonna sitä ei hankita. Kuva: YLE / Kia-Frega Prepula

Vaikka tuuli tyyntyi torstaista, kova tuuli kiusasi edelleen osaa hiihtokeskuksista perjantaina. Kolarin Ylläksellä oli kiinni viisi hissiä ja kahdeksan rinnettä aamupäivällä. Pelkosenniemen Pyhällä suljettuna oli kaksi ja Kuusamon Rukalla yksi hissi.

Kittilän Levillä tuuli ei sulkenut yhtään hissiä tai rinnettä perjantaina aamupäivällä. Torstaina vaarallisen kovasti puhaltanut tuuli sulki yli puolet Levin rinteistä.

- Tuuli on selvästi laantumassa. Toivomme, että saamme iltapäivällä auki kaikki hissit, Rukakeskus Oy:n liiketoimintajohtaja Matti Parviainen sanoo.

- Tuuli saattaa yltyä ja kääntyä puhaltamaan pohjoisesta eli tilanne voi pahentua, Pyhätunturin liiketoimintajohtaja Teuvo Soppela toteaa.

Torstaina tuuli ylsi paikoitellen poikkeuksellisen koviin lukemiin ainakin Ylläksellä.

- Mittasimme käsimittareilla tuulen nopeudeksi yli 30 metriä sekunnissa. Se on huoltomiesten mukaan kovimpia meillä mitattuja lukemia, Ylläs-Skin rinnetoimenjohtaja Tuomo Poukkanen sanoo.