Hollywoodin huipputuottajat taas oikeuteen

Muun muassa Oscareita rohmunneen Kuninkaan puhe -elokuvan takaa löytyvät elokuvatuottajat, Bob ja Harvey Weinstein, on jälleen haastettu oikeuteen. Tällä kertaa veljesten Weinstein Companylta halutaan 50 miljoonaa dollaria elokuvatuotannon romuttamisesta.

viihde
Harvey Weinstein tupakalla ravintolan terassilla.
Harvey Weinstein on toinen puolisko huipputuottajaveljeksistä.Peter Foley / EPA

Korvauksia hakevat Escape From Planet Earth -animaatioelokuvan erotetut tekijät Tony Leech ja Brian Inerfeld. Kyseisen elokuvan julkaisu viivästyi yli vuoden, eikä sitä koskaan levitetty teattereissa. Leech ja Inerfeld erotettiin tekijätiimistä ja heille maksettiin kahden miljoonan dollarin korvaus. Syyt löytyvät erotettujen mukaan Weinstein Companyn virheistä. Tuotannon kohtaloksi koitui Leechin ja Inerfeldin mukaan yhtiön ylimielisyys, epäpätevyys, tuhlailu ja sopimusehtojen halveksiminen.

Weinsteinit puolestaan kiistävät syytteet ja kertovat, että elokuvantekijät poistettiin projektista, koska he eivät halunneet tehdä yhtiön toiveiden mukaista elokuvaa.

Leech ja Inerfeld ovat esittäneet myös väitteen, että Weinsteinit lahjoivat heidät 500 000 dollarilla, ettei asiaa vietäisi oikeuteen ennen Oscar-gaalaa. Tähän Weinsteinien asianajaja on laatinut vastahaasteen, jonka mukaan rahat kiristettiin Weinsteineilta.

Viime kuussa Michael Moore haastoi Weinsteinit oikeuteen, koska hän väittää heidän yhtiönsä olevan hänelle vielä miljoonia velkaa Fahrenheit 9/11 -dokumenttielokuvasta.

Lähteet: YleX