My Fair Lady rantautuu Raumalle

Kaksi vahvaa klassikkoa ja uusi ranskalaisfarssi muodostavat Rauman Kaupunginteatterin syyskauden ohjelmiston rungon. Syyskauden avaa kamarinäytelmä Syyssonaatti. Sitä seuraavat farssi Vaimoni on toista maata sekä musikaali My Fair Lady.

My Fair Lady

Rauman Kaupunginteatterin syyskauden avaa 3. syyskuuta ensi-iltansa saava Ingmar Bergmanin kamarinäytelmä Syyssonaatti. Tämä paremmin elokuvana tunnettu klassikko käsittelee läheisyyden, rakkauden ja hyväksytyksi tulemisen tarvetta. Vahva, ajaton ja ikuinen teema esityksessä on anteeksiannon mahdollisuus, lapsen ja vanhemman vastuu toisistaan.

Esityksen ohjaa Jotaarkka Pennanen, jolle tämä on ensimmäinen ohjaus Raumalla. Hän on aikaisemmin toiminut muun muassa Lahden ja Jyväskylän teatterien johtajana sekä Helsingin Kaupunginteatterin johtotroikassa. Äidin ja tyttären rooleissa nähdään Ritva Loijas ja Kirsi-Kaisa Sinisalo. Maalaispapin ja tyttären aviomiehen roolin tekee Timo Julkunen ja toisena tyttärenä nähdään Sari Suominen.

My Fair Lady

Syyskauden suurtuotanto on musikaali, My Fair Lady. Esityksen ohjaa Jyväskylän kaupunginteatterin tuleva johtaja, ohjaaja-näyttelijä Kari Arffman. Pääroolissa Eliza Doolittlen roolissa vierailee raumalaislähtöinen Laura Alajääski. Herra Higginsinä nähdään Jerry Mikkelinen. Musikaalissa Rauman Kaupunginteatterin omaa henkilökuntaa tukee myös joukko syksyllä järjestetyssä auditionissa valittuja vierailijoita. Hakijajoukosta vierailijoiksi valikoituivat pääroolien lisäksi Vilma Berggren, Thomas Dellinger, Mona Lehtola, Mikko Ravea ja Sari Suominen. My Fair Lady saa ensi-iltansa 4.marraskuuta.

Vaimoni on toista maata

Syyskauden komediana nähdään 17. syyskuuta ensi-iltansa saava, Gilles Dyrekin farssi Vaimoni on toista maata. Unelmahäitään suunnittelevan nuoren parin elämä ottaa sivuaskelen kohti tuntematonta, kun iltaa saapuu viettämään miehen entinen opiskelukaveri tyttöystävineen. Nainen ei puhu sanaakaan, mistä isäntäpariskunta päättelee hänen olevan ulkomaalainen. Tämän ranskalaisnäytelmän ohjaa Sarianne Paasonen. Kyseessä on hänen viides ohjaustyönsä Rauman Kaupunginteatterissa. Rooleissa nähdään Raisa Sorri sekä teatterin kolme uutta kiinnitystä eli näyttelijät Mikael Haavisto ja Jenni Kitti sekä näyttelijäharjoittelija Ville Kiljunen.

Jatkava suosikki ja vierailevia esityksiä

Syyskauden ohjelmistossa jatkaa myös Villa Jussoilassa esitettävä, kuluvan kevätkauden menestysnäytelmä, Matti Muhosen kirjoittama Georg Ots – Saarenmaan valssi. Lisäksi Rauman Kaupunginteatterissa tullaan syyskaudella näkemään myös vierailuesityksiä.

Syyskauden esityksien lipunmyynti alkaa maanantaina 7. maaliskuuta.

Lähteet: YLE Satakunta