Vapaaehtoisesta maanpuolustuksesta kodinturvakonsepti

Vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunta toteaa tuoreessa kannanotossaan, että vapaaehtoista maanpuolustusta pitää kehittää puolustusvoimien sisällä. Puolustusvoimien ulkopuolisia kodinturvajoukkoja ei neuvottelukunnan mielestä tarvita.

Kotimaa

Kannanotto käyttää vapaaehtoistoimintaan keskittyvästä puolustusvoimien osasta työnimeä kodinturvakonsepti. Nimi oli ainoa kiistaa aiheuttanut kohta vapaaehtoisen maanpuolustuksen kannanotossa. Vaihtoehtoisista nimistä esillä oli myös kodinturvajoukot ja maakuntajoukot.

- Kodinturvakonsepti pitää panna sitaatteihin, koska nimiasia ei ole tässä se pääasia. Siihen ei tämä neuvottelukunta halunnut antaa lopullista kantaa, neuvottelukunnan puheenjohtaja Seppo Kääriäinen.

Kodinturvakonseptin kehittäminen halutaan kiinteäksi osaksi puolustusvoimauudistusta. Kannanotolla haluttiin turvata se, ettei vapaaehtoisen maanpuolustuksen nivoutuminen suureen puolustusvoimien uudistukseen unohdu.

Vapaaehtoisen maanpuolustuksen neuvottelukunta yhteensovittaa ja ohjaa vapaaehtoisen maanpuolustuksen järjestämistä. Sen tehtävänä on myös antaa lausuntoja vapaaehtoisen maanpuolustuksen kannalta tärkeistä suunnitelmista ja ehdotuksista.

Lähteet: YLE Uutiset