1. yle.fi
  2. Uutiset

Ulosmarssi häiritsi postin jakelua Helsingissä

Noin 30 postityöntekijän ulosmarssi häiritsi postin jakelua perjantaina viidellä jakelualueella Helsingissä. Postiyhtiö Itellan mukaan vain arvolähetykset ja pakettien saapumisilmoitukset on saatu asiakkaille. Työntekijöiden ulosmarssi on vastalause viestintäministeri Suvi Lindénin (kok.) toiminnalle postilain uudistuksessa.

Kotimaan uutiset
Itellan oranssinvärinen postilaatikko ja sen luukku.
YLE

Itella jakaa pääosan muusta postista ulosmarssin kohteeksi joutuneisiin kotitalouksiin lauantaina. Loppu jaetaan maanantaina.

Työntekijöiden mukaan ministeri petti lupauksensa postilain uudistuksessa ja tämä lisää yötyötä.

Mielenilmaus koski Meilahden, Ruskeasuon, Huopalahden, Etelä-Haagan ja Munkkivuoren alueita. Näissä on noin 16 000 kotitaloutta.

Luottamusmies Reko Ravelan mukaan Helsinki 30:n työntekijät palaavat työpaikalleen maanantaiaamuna, ellei Posti- ja logistiikka-alan unioni PAU päätä viikonlopun aikana muista vastatoimista.

PAU:n hallitus kokoontuu sunnuntaina.

Postin työntekijöitä hiertää erityisesti yhden yön yli kannattavan kirjeen kohtalo, mutta laissa on muitakin pulmia. Työntekijöiden mielestä viestintäministeri lupasi säilyttää yhden yön kirjeen lakisääteisenä. Sillä olisi varmistettu, ettei yötyön määrä lisäänny.

Itellan näkemyksen mukaan lakiuudistus ei olennaisesti lisää yötyön lisääntymiseen. Lisäksi se muistuttaa 1. luokan kirjeen säilyvän.

Lakiesitys on eduskunnan käsittelyssä.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi