Saudi-Arabia kieltää kaikki mielenosoitukset

Saudi-Arabian sisäministeri on sanonut tänään lauantaina valtion televisiossa, että turvallisuusjoukot tekevät kaikkensa estääkseen kaikki yritykset häiritä yhteiskuntarauhaa Saudi-Arabiassa. Kaikki mielenosoitukset on kielletty. Maan shiiavähemmistö on pitänyt pienimuotoisia protesteja itäisessä provinssissa, joka on tunnettu öljyntuotantoalue.

kansannousut
Katunäkymä Saudi-Arabian pääkaupungista Riadista
Katunäkymä Saudi-Arabian pääkaupungista RiadistaWikipedia

Naapurimaassa Omanissa sulttaani on erottanut kaksi ministeriä. Mielenosoittajat ovat vaatineet maassa uudistuksia ja loppua korruptiolle.

Samoin Arabian niemimaan eteläisimmässä maassa, Jemenissä, Adenin kaupungissa on pidätetty 16 mielenosoittajaa. Tuhannet osoittavat edelleen mieltään ja vaativat presidentti Ali Abdullah Salehin eroa. Saleh on jälleen tänään lauantaina vakuuttanut, ettei siirry syrjään ennen kuin hänen presidenttikautensa päättyy 2013.

Jemeniläisistä kansanedustajista 11 on irtisanoutunut nykyhallinnosta menneellä viikolla ja perustanut oman parlamentaarisen ryhmittymän.

Maassa on kuollut parikymmentä ihmistä pari viikkoa kestäneissä mellakoissa. Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan kuolleita on 27.

Lähteet: AFP, Reuters