1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Keski-Suomi

Poliisi valvoo taajamissa tehostetusti

Poliisi valvoo keskisuomalaisten autoilijoiden turvalaitteiden käyttöä tehostetusti tällä viikolla. Myös ajonopeudet taajamissa ovat erikoissyynissä. Ajonopeuksia mitataan koko maakunnan alueella erityisestivilkkaimmilla liikennepaikoilla.

Kuva: YLE Keski-Suomi / Antti Seppälä

Poliisin valtakunnallinen valvontateema kohdistuu erityisesti turvalaitteiden käytönja ajonopeuksien valvontaan. Poliisin normaalien hälytys- ja valvontapartioiden lisäksi teemavalvontaan osallistuu lisävoimia.

Poliisi kertoo, että tutkimusten mukaan erityisesti taajamanopeuksilla tapahtuneissa liikenneonnettomuuksissa turvavöiden ja turvaistuimen käyttö vaikuttavat erityisen paljon. Aikuisen tuleekin huolehtia siitä, että autossa matkustava lapsi käyttää turvavyötä tai turvaistuinta.

Poliisi tähdentää, että syksystä 2009 lähtien liikenteessä on ollut voimassa alennettu puuttumiskynnys, jossa Vähäisimmistä rikkomuksista seuraa kirjallinen huomautus, rikesakko tai rangaistusmääräys. Vakavammista liikennerikoksista kirjataan rikosilmoitus sekä otetaan kuljettajan ajo-oikeus harkittavaksi.