Suksikauppa sujuu myös kirppareilla

Käytetyt talviurheiluvälineet käyvät hyvin kaupaksi kirppareilla. Oulussa Punaisen Ristin Kontissa on kauppa käynyt koko talven ja nyt valikoima alkaa olla vähissä. Hyvällä tuurilla kirpparilta voi vielä löytää välineet hiihtoloman viettoon.

laskettelu
Rebekka esittelee käytettyjä suksia Oulun kierrätyskeskuksen myymälässä.
Rebekka Bergström esittelee käytettyjä suksia Oulun kierrätyskeskuksen myymälässä.YLE

Talviurheiluvälineiden osalta valikoima alkaa olla jo melko suppea Punaisen Ristin Oulun Kontissa. Etenkin uudempi tavara kiertää Kontin kautta vikkelästi uudelle omistajalle. Laskettelusuksista löytyy kuitenkin vielä vähän vanhempaa mallia, jos rinteeseen on tarve päästä pikaisesti vähän pienemmällä budjetilla. Ja löytyy lasketteluvälineiden seasta lumilautakenkiä ja lautojakin.

- Parikin tämmöistä pienempää lumilautaa olisi tässä tarjolla. Aivan laskukunnossa molemmat, Kontin työnohjaaja Harri Kangasvuo arvioi.

Ja jos juniorin isä haluaa mukaan mäkeen, niin vanhan mallista pitkää laskettelusuksea on aivan valita asti. Täysikasvuiselle jalalle on tarjolla laskettelumonoja useamman värin suorana.

Pulkat myytiin jo

Oulun jätehuollon kierrätyskeskuksessa välineet ovat vähissä. Komea suksirivistö muistuttaa kuitenkin, millaisilla välineillä mäkeä tultiin alas 80- ja 90-luvun taitteessa. Ja hinnat ovat kerrassaan kohtuullisia: suksipari kustantaa kahdeksan euroa, monot kolme euroa ja sauvat kaksi euroa. Ei ihme, että tavara on käynyt kaupaksi.

- Vielä löytyy tavallisia suksia ja laskettelusuksia. Silloin tällöin täällä käy joku pulkkakin, mutta ne tahtovat mennä saman tien, kierrätyskeskuksessa työskentelevä Rebekka Bergström luettelee.

Lähteet: YLE Oulu

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus