1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Lappi

Lapin yliopistolla kerättynä 1,3 miljoonaa

Lapin yliopisto on saanut varainhankintaan uusia lahjoituksia, ja koossa on nyt noin 1,3 miljoonaa euroa. Yliopistolla on tavoitteena kerätä 1,5 miljoonaa euroa valtion antamaan takarajaan eli kesäkuun loppuun mennessä.

Teksti-TV Lappi
Lapin yliopiston pääsisäänkäynti Rovaniemellä talvella 2010
Tanja Männistö / Yle

Hotellikonserni Lapland Hotels on lahjoittanut yliopiston keräykseen 10 000 euroa. Rovaniemen Väri ja Matto sekä Lapin Metsämarkkinat -osakeyhtiö ovat lahjoittaneet Lapin yliopiston kumpikin 5 000 euroa.

Lapland Hotelsin johtajan Ari Vuorentaustan mukaan lahjoitus on arvostuksen osoitus yliopistolle siitä työstä, jota se tekee Lapin hyväksi.

- Lapin yliopiston merkitys Lappi-brändille on suuri. Yliopisto tekee Lappia tunnetuksi kansallisesti ja kansainvälisesti muun muassa opiskelijoidensa kautta, Vuorentausta sanoo.

Vuorentausta sanoo, että Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutti on askel eteenpäin eri organisaatioiden koulutusroolien löytämisessä.

- Toivon, että Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituutista kasvaa ajan myötä merkittävä matkailun tietovaranto, jota myös yrittäjät voisivat hyödyntää omiin tarpeisiinsa, Vuorentausta pohtii.

Rovaniemen Väri ja Matto Oy:n toimitusjohtaja Matti Poikajärven mukaan Lapin yliopisto luo elinvoimaa ja nuorekasta ilmapiiriä alueelle.

- Toivottavasti yliopisto ja yritykset tiivistävät yhteistyötä jatkossa entisestään ja tekevät siten Rovaniemestä ja Lapista yhä houkuttelevamman ympäristön asua, elää ja yrittää, Poikajärvi sanoo.

Myös Lapin Metsämarkkinat Oy haluaa toimitusjohtaja Jukka Aulan mukaan tukea Lapin yliopiston toimintaa yhdessä muiden lappilaisten yritysten kanssa. Aula näkee, että aiempaa tiiviimpi vuorovaikutus niin opetuksessa kuin tutkimuksessa voi hyödyttää sekä yliopistoa että Lapin metsäsektoria

- Kasvavat metsävarat luovat Lapissa uusia mahdollisuuksia puunjalostuksen, bioenergian käytön, virkistyksen ja ekosysteemipalvelujen kasvulle. On myös tärkeää, että Lappi voi tarjota monipuoliset jatkokoulutusmahdollisuudet maakunnan nuorisolle, Aula sanoo.

Yliopistolla on tavoitteena kerätä 1,5 miljoonaa euroa valtion antamaan takarajaan eli kesäkuun loppuun mennessä. Valtio on luvannut kaksi- ja puolikertaisen vastinrahan määräaikaan mennessä kerätyistä varoista.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi