1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vauvauinti

Mikko Reitti levittää urheilukipinää

Ampumasuunnistuksessa MM-tasollakin menestystä saavuttanut Mikko Reitti pitää myös muiden liikuttamisesta, jota tekeekin liikunnanopettajan toimen lisäksi muun muassa oman yrityksensä kautta pitämällä vauvauinteja Lammilla.

vauvauinti
Kaksi kuvaa yhdessä valokuvassa. Vanhassa kuvassa 2-vuotias poika ja uudessa sama poika aikusena oma poika sylissään
Mikko Reitti 2-vuotiaana ja sama mies aikuisena oma poika sylissä.Mikko Reitti

Vauhdikas meneminen ja eläimet olivat Mikko Reitin lapsuudessa mieliasioita. Urheiluun hän sai kipinän jo tuolloin; vanhemmat, isovanhemmat sekä erityisesti Jorma-setä veivät viikottain urheiluharrastuksen pariin. Linja jatkuu nykyäänkin ja Mikon omille pojille Matikselle ja Topiakselle liikunta on tuttu juttu.

Vanhassa valokuvassa kaksivuotias Mikko Reitti seisoo mummolan pihassa Monnin kylässä Porvoon lähettyvillä - takana näkyy oma kotitalo. Maatalon poika eli lähellä luontoa ja harrastuksia. Kuva on 70-luvun loppupuolelta. Uudessa kuvassa Mikko on poikansa kanssa Lammilla oman kodin edustalla.

Luokan- ja liikunnanopettajana Hauhon yhtenäiskoululla Reitti jatkaa urheilukipinän levittämistä nuorille. Vauva- ja perheuintiharrastusten piiriin hän innostui oman lapsen vauvauinnin kautta.

Nykyään Reitti vetää vauvauinteja Lammin uimahallissa maanantai-iltaisin. Vauvauintiharrastus on erittäin suosittua ja ryhmät täynnä.

Opettajan ura ei ollut aivan pienenä selvä. - Ei ihan kaksivuotiaan vielä, mutta yläkoulun tet-harjoittelujaksolla kiinnostus opettajan työhön virisi. Nuorten parissa touhuaminen on hauskaa puuhaa, toteaa Reitti.

Lähteet: YLE Häme

Lue seuraavaksi