1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. kuvanveisto

Lumiveistoskilpailu tuotti mustia hevosia ja vihaisia lintuja

Päivärannan asukasyhdistys järjesti viikonloppuna avoimen lumenveistokilpailun Päivärannan Citymarketin pysäköintialueella. 16 veistoksen joukossa on niin koululaisten, poliitikkojen kuin muidenkin kansalaisten teoksia.

Kuva: YLE / Juha Vauhkonen

Asukasyhdistyksen puheenjohtaja Ilkka Hiltusen mukaan kilpailu sujui mainiosti, vaikka veistettävä lumi olikin sääolosuhteiden vuoksi hieman kovaa.

- Tavoitteenamme oli saada perheet liikkeelle, ja siinä onnistuimme hyvin. Eikä töiden tasoakaan voi moittia, sillä nämä ovat todella hienoja, Hiltunen kehuu.

Koululaisten käsissä lumesta syntyi fiktiohahmoja, kuten muun muassa Muumipappa ja Angry Bird -pelihahmo. Alueen kansanedustajaehdokkaat puolestaan viestivät lumen avulla tavoitteistaan, Perussuomalaisten veistoksessa komeilee musta hevonen, Kokoomuksen veistos esittää kahta kansanedustajaa.

Tavoitteena asukasyhdistyksellä on tehdä kilpailusta perinne. Jatkossa kisan ajankohtaa on tarkoitus hieman aikaistaa, jotta veisto-olosuhteet olisivat mahdollisesti paremmat.

Kaikki kilpailun työt on kuvattu ja koottu Citymarketin aulaan, jossa kukin voi käydä äänestämässä omaa suosikkiaan. Aikaa äänestämiseen on kuukausi.