1. yle.fi
  2. Uutiset

Teini-ikäisten maailmaa valotetaan valokuvin

Vaasalaisnuoret valottavat teini-ikäisten elämää valokuvien kautta. Yhdeksäsluokkalaisten nuorten valokuvataide saa tilaa Vaasassa avattavassa näyttelyssä. Nuorille valokuva on keino ilmaista itseään, ja oma luovuus auttaa purkamaan stressiä.

valokuvat
Riikka Sutisen, Nea Lindvallin, Olivia Åkersin ja Leo Niemisen valokuvia on ensimmäistä kertaa esillä näyttelyssä.
Riikka Sutisen, Nea Lindvallin, Olivia Åkersin ja Leo Niemisen valokuvia on ensimmäistä kertaa esillä näyttelyssä.YLE / Mari Latva-Karjanmaa

Teini-ikäisen hetki -näyttelyn ovat pystyttäneet Merenkurkun koulun valokuvauksen jatkokurssin kahdeksan oppilasta. Nuorten mukaan valokuvausharrastus ulottuu koulunpenkiltä myös vapaa-ajalle.

Kahdeksalle nuorelle valokuvaharrastajalle tämä on ensimmäinen kerta, kun heidän töitään on esillä yleisölle. Esimerkiksi Olivia Åkersille näyttelyssä mukana olo on uusi ja innostava kokemus, joskin kuvien vastaanotto ja mahdolliset taiteilijan ja katsojan väliset tulkintaerot jännittävät.

Valokuvanäyttelyn teemana on ollut kuvata sellaisia hetkiä, jotka kuvaavat nykynuorten teini-ikää ja siihen liittyviä asioita. Galleria Ibiksessä esillä olevat valokuvat kertovat ystävien, musiikin, tietotekniikan, luonnon ja harrastusten tärkeydestä nuorille.

Lähteet: YLE Pohjanmaa

Lue seuraavaksi