Lihapullapasta

Maria jokelan ateriakokonaisuuden teemana on illanistujaiset. Pääruuaksi hän valmistaa herkullista lihapullapastaa, joka valmistuu nopeasti eikä sido illan isäntää tai emäntää keittiöön koko illaksi. Ohje on neljälle.

Voita & Sokeria
Lihapullapasta
YLE

500g spagettia

Lihapulliin:

400 g jauhelihaa

1 dl korppujauhoja

1 kpl kananmunaa

1 dl Parmesanjuustoa raastettuna

tuoretta timjamia

suolaa

mustapippuria

oliiviöljyä paistamiseen

Tomaattikastikkeeseen:

2 tlk kokonaisia säilyketomaatteja

3 valkosipulin kynttä

1 sipulia

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

ripaus sokeria

Tarjoiluun:

tuoretta basilikaa

Parmesanjuustoa raastettuna

Sekoita lihapullataikinan aineet ja pyöritä taikinasta pieniä lihapullia. Paista pannulla oliiviöljyssä.

Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Kuullota niitä oliiviöljyssä kunnes sipulit ovat hieman läpikuultavia. Pilko säilyketomaatit kuutioiksi ja lisää sipulien joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla sekä ripauksella sokeria. Anna kiehua noin 15 minuuttia matalalla lämmöllä. Lisää paistetut lihapullat kastikkeen joukkoon.

Keitä spagettia kunnes se on melkein kypsää mutta vielä napakkaa. Valuta vesi pois ja kaada spagetti kastikkeen joukkoon. Viimeistele tuoreella basilikalla sekä juustoraasteella.