Dragsvikin kohtalo kuohuttaa - Mitä mieltä sinä olet?

Keskustelun puolustusvoimien uudistuksen ympärillä ei pitäydy puolustuspolitiikassa. Kielipolitiikka ja aluepolitiikka kietoutuvat vyyhtiin mukaan. Lue, miten Ylen aikaisen kuuntelijat kertovat tuohtumuksestaan ja kommentoi itse.

Dragsvik, Raasepori

Ylen aikainen kysyi, mitä mieltä kuulijat ovat puolustusministeri Stefan Wallinin (r.) toiminnasta ja Dragsvik-sotkusta.

- Puolustusministeri saa vaikka valehdella Eduskunnalle, että saadaan Suomi liitettyä Natoon. Tämähän on hallituksen lopullinen tavoite, kirjoittaa Maija.

Alkaa vaikuttaa siltä, että Dragsvik ei olisi sopiva paikka merelliseen puolustukseen. Kunnollista satamaa ei ole eikä muuta tarvittavaa kalustoa. Pääesikuntakin esitti Upinniemeen siirtoa. Se olisi ruotsinkieliselle joukko-osastolle sopiva paikka, kommentoi Maria.

- Eikö näitä työttömyydenlisääjä Ministeri Stefaneita viimevuosina ollut aika riittämiin? Miksi kohu vasta nyt? pohtii Markku Heino, Ihmisymmärryksen Asiantuntija.

- Miksi pääministeri katainen antaa mediakohun jatkua eikä hyökkää puolustamaan ministeriään kuten Kiurua ja Kyllöstä aiemmin? Siilinjärven lahja Suomen politiikalle pitää kovasti Siilinjärven Rissalan lennoston puolta, eikä halua sitä asiaa pengottavan! kirjoittaa Timo Harell.

- Hyökkääminen Stefan Wallinia vastaan on aivan pöyristyttävä. Kuka näistä hänen eroaan vaativista voi sanoa olevansa täysin rehellinen elämässään ja erityisesti poliittisissa toimissaan? Mielestäni kyseessä on takaa-ajo, josta väkisin näin pääsiäisen alla tulee mieleeni Ristiinnaulitse-huudot. Politiikka on niin salamyhkäistä ja likaistakin peliä, etten itse luota täydellisesti kehenkään toiseen kuin Päivi Räsäseen, myöntää Pirkko Hyvinkäältä.

Lähteet: Yle Helsinki