Maailman ensimmäinen terapiasika on hulvaton

Terapiatehtävissä ympäri maata kulkevan Mikko-possun tiistainen esiintyminen Ylen aamu-tv:ssä on saanut aikaan yhteydenottoryöpyn Turun seudulla pääpaikkaansa pitävässä Suomen Karva-Kaverit -nimisessä yrityksessä. Mikko on maailman ensimmäinen terapiasika ja yksi yrityksen noin 80 terapiaeläimestä. Eläimillä on parhaimmillaan neljä keikkaa päivässä.

kriisipalvelut

Eläimet elävöittävät muun muassa vanhainkotien ja vammaisten palvelulaitosten elämää. Terapiaeläinten kysyntä kasvaa koko ajan.

Harrastuspohjalta toiminnan aloittanut puheenjohtaja Maarit Haapasaari on siirtynyt jo kokopäiväisesti yhdistyksen palkkalistoille. Mikko-possu keikkailee Turussa perjantaina kahdessa kohteessa.

- Mikko-possu on keikkaillut kevään aikana Jaakko Tepon showssa. Possu on koulutettu kuin koira, joten sitä voi hyvin käyttää jatkossakin terapiaeläimenä, kertoo Haapasaari.

Terapiaeläimien kanssa liikkuu Varsinais-Suomessa yli 70 henkilöä. Useimmilla on 2 - 3 eläintä. Suurin osa mukana olevista eläimistä on koiria, mutta terapiaa antavat myös neljä kissaa ja marsu. Koko maassa toiminnassa on mukana 116 erirotuista koiraa, yhdeksän erirotuista kissaa, kaksi marsua ja ensimmäinen villasika eli Mikko-possu.

Lähteet: Yle Turku