1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Perämeri

Kulttuurikeskuksesta koti järjestöille

Kemin Leipätehdasta kokoontumispaikkana käyttäneille järjestöille on löytymässä korvaavat tilat muualta. Kemin kaupungin tilapalvelun mukaan suurin osa järjestöistä saa uuden kodin Kemin kulttuurikeskuksesta ja osa alkaa kokoontua eläkeläisten toimintakeskuksessa Pruntsissa.

Kemin kulttuurikeskuksesta on löytynyt korvaavia tiloja järjestöille, jotka ovat kokoontuneet tähän asti Leipätehtaalla. Kuva: Yle/ Riikka Rautiainen

- Leipätehdasta on käyttänyt vakituisesti 35 järjestöä, joista viisi on kokoontunut kerran viikossa ja kahdeksan joka toinen viikko. Loput järjestöt ovat olleet koolla sitten harvemmin, luonnehtii kaupungin tilapalvelupäällikkö Hannu Teppola.

Hänen mukaansa kulttuurikeskuksen kokoustilat eivät täyty järjestöjen toiminnalla, vaan vapaita kokousaikoja on tarjolla vielä runsaasti. Kulttuurikeskuksessa on kolme kokoushuonetta ja lisäksi tiloja remontoidaan jonkin verran järjestöjen tarpeita varten.

- Rakennamme vähän keittiö- sekä säilytystiloja ja uusimme valaistusta. Kaikki kustannukset eivät ole ihan vielä selvillä, sanoo Teppola.

Kaupunki sai paljon palautetta järjestöaktiiveilta siinä vaiheessa, kun se päätti tuoda kehitysvammaisten päiväkeskuksen Peiponpesän Karjalahden kaupunginosasta keskustaan Leipätehtaan tiloihin.

- Järjestöt voivat käyttää Leipätehdasta toukokuun loppuun asti. Tarkoituksena on, että syksyllä niiden toiminta alkaisi joko kulttuurikeskuksessa tai Pruntsilla.

Vuokralainen haussa Jänkälään

Kemissä haetaan kevään mittaan vuokralaista myös kaupungin juhlahuoneistona tunnettuun Jänkälään. Viime aikoina Jänkälää on pyörittänyt kaupungin oma matkailuyhtiö, mutta se haluaa luopua toiminnasta ja keskittyä Lumilinnan ja matkailujäänmurtaja Sampon toimintaan.

Vuonna 1875 rakennetulle arvokkaalle herraskartanolle aletaan etsiä yrittäjää lähipäivinä. Teppola uskoo, että Jänkälälle löytyy käyttäjiä, koska tila soveltuu moneen erilaiseen toimintaan.

Jänkälässä on kaksi salia, joihin voi kattaa ruokailun noin 70 henkilölle. Pihapiirissä on myös sauna ja saunatupa.