1. yle.fi
  2. Uutiset

Lumiukot tempaisevat taas

Lumiukot tempaisevat ilmastolain puolesta laskiaistiistaina ympäri Suomea. Lumiukot haluavat tänä vuonna kiinnittää huomiota siihen mitä mieltä eduskuntavaaliehdokkaat ovat ilmastolaista. Tempauspäivänä julkaistaan myös yhden kysymyksen vaalikone. Tempaus näkyy tänään Jyväsjärven jäällä Mattilanniemen campuksen edustalla puolesta päivästä alkaen.

lumiukko
Lumiukko saa suun.
YLE / Petri Aaltonen

Kannattaako sinun ehdokkaasi ilmastolakia, tivaavat lumiukot tänään ympäri maata.

Lumiukot haluavat tänä vuonna tietää ovatko kansanedustajaehdokkaat valmiita työskentelemään sen puolesta, että ilmastolaki toteutetaan seuraavan hallituskauden aikana.

Tänä vuonna tempaus järjestetään klo 12-15 Jyväsjärven jäällä Mattilanniemen kampuksen edustalla.

- Paikalle on hyvä ottaa mukaan ainakin hyvät hanskat ja sopiva vaatetus, jonkinlainen lumenveistoväline tai useampia ja halutessaan myös oman lumiukon koristukseksi asusteita, hiiliä, risuja tai mitä nyt keksiikin, viestivät lumiukot tiedotusvälineille.

- Ajatus on kuitenkin, että asusteet jäävät paikalle ihmisten ihasteltaviksi joksikin aikaa. Termoksellinen kuumaa juomaa tuskin myöskään tekee pahaa.

Ilmastolain puolesta vai vastaan?

Lumiukot osoittavat mieltään ilmastokatastrofin torjumiseksi jo seitsemäntenä talvena peräkkäin. Lumiukot äänestäisivät itse ilmastolain puolesta ja kehottavat suomalaisia äänestäjiä tarkistamaan omien suosikkiehdokkaiden kannan ilmastolakiin.

Tempauspäivänä julkaistaan myös yhden kysymyksen vaalikone, jonka avulla äänestäjien on helppo selvittää, ketkä kansanedustajaehdokkaista ovat tehokkaan ja johdonmukaisen ilmastopolitiikan kannalla.

- Suurin osa suomalaisista on huolestuneita ilmastonmuutoksesta, ja heille on tärkeää saada tietää, ketkä ehdokkaat ajavat tehokasta ja johdonmukaista ilmastopolitiikkaa. Yhden kysymyksen vaalikoneemme palvelee äänestäjien tiedon tarvetta ja selkiyttää vaalien alla käytävää ilmastokeskustelua, toteaa kampanjan aktiivi Minna Koponen.

Tempauksen järjestelyistä vastaavat Jyväskylän Maan ystävät.

Lue seuraavaksi