Kouluruoan lisäaineet hirvittävät vanhempia

Helsinkiläislasten vanhemmat ovat huolissaan kouluruuan sisältämistä lisäaineista. Kaupungin kouluruuan suurvalmistaja Palmia saa jatkuvasti tiedusteluja asiasta. Palmia tyynnyttelee vanhempia ja vakuuttaa, ettei syytä huoleen ole.

Teksti-TV Helsinki
Koululaisia jonottamassa ruokaa ruokalassa
Haaparannan keskuskeittiön valmistamasta ruoasta kymmenen prosenttia on tällä hetkellä luomua. Osuus nostetaan vähitellen 25:een prosenttiin.YLE / Laura Holappa

Palmian mukaan erityistä syytä lisäaineista murehtimiseen ei pitäisi olla, koska kouluruoka valmistetaan suurin piirtein samoista aineista kuin kotiruoka.

Se, missä määrin lisäaineita saadaan, riippuu pitkälti elintarviketeollisuuden tuotekehittelystä sekä luonnonmukaisesti kasvatettujen lähituotteiden saatavuudesta, kuvailee Palmian kehityspäällikkö Eeva Saarinen. Saarinen muistuttaa, että lisäaineita löytyy myös kotikeittiön kokkailuista.

- Kotiruuasta saadaan lisäaineita ihan varmasti samalla tavalla kuin kouluruuasta, koska eivät raaka-aineet, joista ruoka valmistetaan paljoa eroa. Jos kotona valmistetaan makkarakeittoa itse, siihen laitetaan makkaraa, kenties lihaliemikuutioita, jos taas tehdään voileipää ja pannaan margariinia päälle, niin ihan samat lisäaineet siinä on kuin kouluruuassakin.

Lähteet: YLE Helsinki