1. yle.fi
  2. Uutiset

Lennot Kuopiosta Kööpenhaminaan auki ehkä kesäkuussa

Lentoyhtiö Blue1 avaa suunnittelemansa lentoreitin Kuopion ja Tanskan Kööpenhaminan välillä aikaisintaan alkukesästä. Yhtiö ilmoitti tänään avaavansa tulevana viikonloppuna reitit Kööpenhaminaan Oulusta ja Vaasasta sekä Tukholmaan Kokkolasta, Porista ja Oulusta.

Teksti-TV Savo
Blue1-yhtiön lentokone taivaalla.
Toni Pitkänen / Yle

Lennot Kuopiosta Kööpenhaminaan piti alun perin aloittaa jo maalis-huhtikuun vaihteessa. Blue1:n viestintäjohtajan Tom Christidesin mukaan kaikki ei ole vielä valmista reitin avaamiseen. Yhtiön varovainen arvio on, että reitti avataan mahdollisesti kesäkuussa.

Viestintäjohtaja Christides ei halua tarkkaan kertoa syitä, mistä lentoreitin avaamisen viivästyminen johtuu, mutta ainakin osin kyse on markkinointikuvioista.

Kuopion Matkailupalvelun toimitusjohtaja Jari Piirainen kertoi Yle Savolle helmikuussa, että Blue1 on toivonut rahallista tukea markkinointiin, mutta tähän kaupungilla tai matkailuorganisaatiolla ei ole varaa eikä halua.

Lisäksi olisi kyseenalaista, voisiko vain yhtä lentoyhtiötä tukea tällä tavoin. Muunlainen markkinointiyhteistyö on Piiraisen mukaan yhä mahdollista.

Lähteet: Yle Savo

Lue seuraavaksi