Saamelaiskäräjien puheenjohtaja RKP:n ehdokkaaksi

Ruotsalaisella kansanpuolueella on Lapin vaalipiirissä viisi ehdokasta. Yksi heistä on Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Klemetti Näkkäläjärvi, joka on listalla sitoutumattomana.

Lapin vaalipiiri
Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Klemetti Näkkäläjärvi
Saamelaiskäräjien puheenjohtaja Klemetti NäkkäläjärviPresidenttifoorumi

Klemetti Näkkäläjärvi kertoo lähtevänsä RKP:n ehdokkaaksi edistääkseen saamenkielen ja kulttuurin asemaa koko maassa, kestävää kehitystä ja Lapin elinvoimaisena säilymistä.

- Valitsin RKP:n, koska se ymmärtää äidinkielen ja alkuperäiskansa- ja vähemmistökulttuurien säilymisen tarpeen koko Suomen tulevaisuudelle ja sen kulttuurisen rikkauden, jonka kansalliset ja uudet vähemmistöt Suomen kulttuurille tuovat, sanoo Näkkäläjärvi.

RKP:n puoluesihteerin sijainen Max Jansson toteaa Näkkäläjärven ehdokkuuden olevan puolueelle sekä suuri kunnia että suuri haaste.

- Olemme varmoja, että Lapissa löytyy kannatusta meidän näkemyksellemme avoimesta yhteiskunnasta, yrittäjyydestä ja vähemmistöjen asemasta, Jansson uskoo.

RKP:n puheenjohtaja, kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin toteaa, että asettamalla ehdokkaita Lapin vaalipiirissä RKP tarjoaa useammalle äänestäjälle mahdollisuuden tukea moninaisuutta ja kultuurisesti rikkaampaa Suomea.

- Tämä on koko maasta vastuuta kantavalle valtakunnalliselle

puolueelle luonnollinen askel eteenpäin, sanoo Wallin.

Lapin listalla vaasalaisia

RKP:n muut ehdokkaat Lapissa ovat ivalolainen lähihoitaja Carina Antskog, yrittäjä Bengt Björkskog Luodosta, RKP:n aluejohtaja ja puoluesihteerin sijainen Max Jansson Vaasasta sekä poromies-lihanjalostaja Tuomas Aslak Juuso Enontekiöltä.

- Olen Lapin vaalipiirin listalla, koska haluamme puolueessa painottaa Lapin tärkeyttä, Max Jansson perustelee.

Bengt Björkskogilla on puolestaan sukujuuria Muoniossa.

Lähteet: YLE Lappi