1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Nettikommentoijat toivovat äänestysaktiivisuuden lisääntyvän vaaleissa

Eläkkeet, lapsiperheiden turva, perusturva ja verotus ovat keskeisiä kynnyskysymyksiä puolueiden vaaliohjelmissa. Puolueiden kannoissa on kuitenkin sen verran väljyyttä, että vain muutama hallituskoalitio näyttää mahdottomalta. Nettikommentoijat toivovat eniten äänestysaktiivisuuden vilkastumista.

Kotimaan uutiset

Nimimerkki Sammutettujen lyhtyjen politiikkaa pelkää velkaantumista.

"Kokoomuksen kynnyskysymys "ei kiristetä palkansaajien verotusta" tarkoittaa käytännössä vaarallisella tasolla olevan velkaantumisen jatkamista tai rajuja leikkauksia valtion menoihin."

Nimimerkki Erkki 36 ei luota puolueisiin.

"Nythän se taas alkoi, että Kokoomusta myöten kaikki puolueet ovat pienituloisten asioita korjaamassa. Sitten kun vaalit ovat ohi, niin Eduskuntaan päässeet unohtavat kaikki vaalilupauksensa."

Nimimerkki Räsänen herättäisi nukkuvat.

"Tärkein asia Suomen ja suomalaisten kannalta on se, että saamme nukkuvien puolueen noin 2 miljoonaa äänestäjää käyttämään äänioikeuttaan."

Nimimerkki "Hyvää ei tarvitse mainostaa" se puhuu itse puolestaan teoillaan! ei haluaisi herättää pakokauhua.

"Tässä tulee nyt ilmeisesti tapahtumaan niin että meikäläinen jättääkin äänestämättä näissä tulevissa vaaleissa! Tällaiset "tyhjät melskaamiset" yhden ja saman asian ympärillä ...synnyttää vain pakokauhun!"

Nimimerkki nukkuva äänestäjä ei odota suuria muutoksia.

"Taitaa sama meno jatkua vaalien jälkeenkin, äänesti sitten ihan ketä vaan. Köyhät kyykyyn ja palvelut huonontuu. Kaupungitkin voisivat lisätä pysäköinnin valvojia, niin ei tarvittaisi park patrollia tai muita sellaisia"

Nimimerkki Herra uskoo Soinin löytävän tiensä vihreiden luokse.

"Soini ehtii muuttaa mieltään ennen hallitusneuvotteluja monta kertaa. Varmasti löytyy vihreidenkin kanssa yhteinen sävel jos vihreille sattuisi vaalivoitto tulemaan. Soini menee sinne, mistä valtaa löytyy, arvoilla ja asiakysymyksillä ei ole niin väliä."

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi