Paikalliset nousevat lavalle Sillanpään kanssa

Laulaja Jari Sillanpään isännöimissä iltamissa yleisökin pääsee loistamaan. Sillanpään kanssa lavalle nousee jokaisella kiertuepaikkakunnalla paikallisia kykyjä, jotka pääsevät kokeilemaan, miltä tuntuu olla yleisön edessä orkesterin säestämänä.

Jari Sillanpää
Jari Sillanpää.
Yle

Sillanpää kutsuu illan aikana duettoparikseen neljä paikallista laulajaa, jotka on valikoitu etukäteen ääninäytteiden perusteella kaikkien halukkaiden joukosta.

- Ajattelin aluksi, että esittäisimme konserteissa musiikkiani, mutta luovuin tästä aika nopeasti, koska halusin itsellenikin vähän haastetta. Ihmiset on saaneet valita vapaasti, mitä haluavat laulaa ja mukaan on tullut esimerkiksi elokuva- ja musikaalikappaleita, sanoo Sillanpää.

Hän kuvailee Ekstra hitit ja hutut -kiertueen esiintymisiä iltamiksi niiden välittömän tunnelman vuoksi. Perinteisestä konsertista poiketen lavalla on myös haastatteluosuus, jossa pianotaituri Esa Nieminen jutustelee Sillanpään kanssa kaikesta mahdollisesta.

Sillanpään ja Niemisen lisäksi konserttikiertueella ovat mukana puhallinsoittaja Heikki Pohto, viulisti Päivi Hirvonen ja sellisti Veera Perkola. Sillanpää esiintyy torstaina Kemin Tervahallissa.

Men in Blackin kanssa Lappiin

Ekstra hitit ja hutut kiertue päättyy sunnuntaina Kuhmoon, jonka jälkeen Sillanpää alkaa valmistella tulevan kesäkauden ohjelmistoa. Kesäkiertueelle hän lähtee jälleen kaakamolais-kemiläisen Men in Black - yhtyeen kanssa.

- Men in Black on mun kesäbändi, jonka kanssa kierretään tanssilavoja, festareita ja ravintoloita, kuvailee Sillanpää.

Ennen kesäkiertuetta hän esiintyy kuitenkin kemiläisbändin kanssa viikon verran pohjoisen tunturikeskuksissa.

Lähteet: Yle Perämeri