Uusia kouluja ja päiväkoteja Turkuun

Uusien koulujen ja päiväkotien rakentaminen puhuttaa päättäjiä keskiviikkona. Turun varhaiskasvatus-ja perusopetuslautakunta ratkoo uusien koulujen rakentamispaikkoja, rakentamisjärjestystä ja myös lisätilojen vuokraamista.

Teksti-TV Turku
Kakskerran vanha koulu purettaisiin uudisrakennuksen tieltä.YLE/Varsinais-Suomi

Esimerkiksi lapsirikkaalla Hannunniitun alueella kolmisenkymmentä lasta jonottaa päivähoitopaikkaa oman alueensa päiväkotiin. Turun ja Kaarinan evl seurakunnat tarjoavat omaa päiväkotirakennustaan kaupungin käyttöön viideksi vuodeksi.

Turku rakentaa Kakskertaan uuden koulun vanhan homekoulun tilalle. Opetustoimenjohtaja Timo Jalonen ehdottaa, että koulu tehtäisiin vanhaan paikkaan, koska sen maaperä on parempi kuin muissa, kuten esimerkiksi Samppaantien, vaihtoehdoissa. Hanke on yksi kuudesta uudesta kouluhankkeesta, joita päättäjät ryhtyvät käsittelemään. Muita ovat Hirvensalon, Yli-Maarian, Vähä-Heikkilän, Skanssin ja Pansion koulut.

Peruskorjaukseen pääsisi neljä koulua:Puolalan ja Puolalanmäen Torninkadun ja Koulukadun rakennukset, Kupittaan sekä Juhan Herttuan koulut.

Uusia päiväkoteja rakennettaisiin kolme. Kellonsoittajankadun päiväkotityömaan käynnistyminen varmentuu loppuvuoden aikana. Rauninaukion museorakennusten korvaamiseksi on kaavailtu myös uudisrakennusta ja Raunistulan - Barkerin alueen päiväkoti on suunniteltu kolmanneksi kohteeksi. Peruskorjauksen kohteeksi on valittu kuusi päiväkotia: Sofiankadun, Talinkorventien, Ruiskadun, Paltankadun, Rätiälänkadun ja Parolanpolun päiväkodit.

Lähteet: YLE Turku