1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Teksti-TV Perämeri

Vuokra-asuntoja tarjolla aiempaa enemmän

Kemissä ja Torniossa on vuokra-asuntoja tarjolla vuodentakaista enemmän. Kemissä vuokra-asunnoista on jo ylitarjontaa. Torniossa tarjontaan on vaikuttanut lisääntynyt uudisrakentaminen.

Kemin OP-kiinteistökeskuksen toimitusjohtaja Tarja Linke kertoo, että Kemi-Tornio alueen asuntosijoittajat puntaroivat tarkkaan uusia sijoituksia alueen opiskelupaikkojen leikkausuhan vuoksi. Kuva: Yle / Jarno Tiihonen

Tornion SKV Kiinteistövälityksen vuokravälittäjä Timo Sarja kertoo, että pienien asuntojen hakijajono on lyhentynyt ja kolmioita tai isompia asuntoja on tarjolla aiempaa enemmän. Hän arvelee, että Tornion tarjonta on kasvanut uudisrakentamisen vaikutuksesta.

Kemin OP-kiinteistökeskuksen toimitusjohtaja Tarja Linke kertoo, että Kemissä oli selkeä asuntosijoittamisen buumi ennen ydinvoimalapäätöstä. Linkeen mukaan ydinvoimalapäätökseen jälkeen asuntoja ei ole kuitenkaan tullut myyntiin poikkeuksellisen paljoa, mutta Kemissä on vuokra-asunnoista ylitarjontaa.

- Asunnon vuokraajalla on vaihtoehtoja. Ja hän, joka vuokra-asuntoa etsii, hakee tasoa. Sijoitusasuntoa hankittaessa kannattaa olla tarkkana. Onko parveketta, missä sijaitsee ja minkä kuntoinen asunto on, Linke neuvoo.

Uusilla vuokra-asunnoilla kysyntää

Ainakaan Kemin keskustan vuokria lisääntynyt tarjonta ei ole laskenut.

- Aina, kun mennään keskustasta reuna-alueille päin, vuokranantajan kannattaa miettiä tarkkaan, mihin vuokransa asettaa. Keskustassa vuokrataso on korkeampi, Linke toteaa.

Linkeen mukaan ihan uudet asunnot ovat tällä hetkellä suosittuja.

- Vuokralaiset ovat valmiit myös maksamaan niistä, hän lisää.

Sijoittajat varpaillaan

Linke kertoo, että Kemi-Tornio -alueen asuntosijoittajat harkitsevat tällä hetkellä tarkkaan uusien sijoitusten tekemistä ammattikorkeakoulun opiskelupaikkojen leikkausuhan vuoksi.