Kolmannes ehdokkaista on naisia

Ehdokasasettelu kevään eduskuntavaaleihin on päättynyt. Oulun vaalipiirissä naisehdokkaiden lukumäärä on runsaat viisikymmentä, eli edellisvaalien tasolla, mutta miesehdokkaita on viimekertaista enemmän, pitkälle toistasataa. Piraattipuolueen kahta ehdokasta ei saatu rekisteriin puuttuvien tietojen vuoksi.

Oulun vaalipiiri
YLE / Juha-Pekka Inkinen

Oulun vaalipiirin kansanedustajaehdokkaista kolmannes on naisia. Työnsä päättävässä eduskunnassa paikat jakautuvat samassa suhteessa, kuusi naista ja kaksitoista miestä.

Uusista ehdokkaista naisia on eniten vihreillä ja vasemmistoliitolla, tasan puolet.

Ehdokkaita Oulun vaalipiirissä on huhtikuun vaaleissa yhteensä 156, vuoden 2007 eduskuntavaaleissa ehdokkaiden yhteismäärä oli 145.

Ehdokkaita asetti 16 rekisteröityä puoluetta. Lisäksi yksi valitsijayhdistys jätti viime hetkellä ehdokkashakemuksen Oulun vaalipiirilautakuntaan.

Piraattipuolueelta puuttui tietoja

Piraattipuolueen ehdokasrekisteröinnissä Oulun vaalipiirissä on ollut vaikeuksia. Määräaikaan, eli tiistaihin klo 16:een mennessa saatujen ehdokashakemusten perusteella kahta ehdokasta ei ole voitu tallettaa viralliseen ehdokasrekisteriin puuttuvien tietojen vuoksi. Kolmen muun ehdokkaan tiedot sen sijaan olivat kunnossa.

Lähteet: YLE Oulu / Arto Veräjänkorva