Helsinki ei tarjoa vegaaniruokaa päiväkotilapsille

Helsingin kaupungin päiväkodeissa ei tarjota lapsille täysin kasvispohjaista ruokaa. Helsingin sosiaalilautakunta päätti kuitenkin eilen, että vegaaniruoan tarjoamista on harkittava ensi vuonna, mikäli uudet ravitsemussuositukset sitä suosittavat.

Teksti-TV Helsinki
Kasvisruokaa
Kasvisruokaa.YLE/ Devy Nagalingam

Vegaaniruoan perään kyseltiin selvityspyynnössä, jossa todettiin, että vegaanilapsen on vaikea löytää hoitopaikkaa Helsingistä.

Tällä hetkellä vegaaniruokaa eli täysin kasvipohjaista ravintoa ei tarjota Helsingin päiväkotilapsille. Tarjolla on kuitenkin kasvisruokaa, jossa on lisänä maitotuotteita ja kananmunaa.

Kaupunki katsoo, että pienen lapsen vegaaniruokavalio vaatisi runsaasti erityisosaamista ja tuotekehittelyä. Lisäksi vegaaniruoalla olisi vaikea taata päiväkotilapsen riittävä ravintoaineiden saanti.

- Vegaaniruokavalio on huomattavasti vaikeampi toteuttaa ja valtakunnallisten ravitsemussuositusten mukaan tätä vegaaniruokaa ei pienille lapsille suositella, toteaa ruokapalveluohjaaja Paula Marttinen Helsingin kaupungin sosiaalivirastosta.

Tällä hetkellä vanhemmat voivat halutessaan tuoda lapsen pääruoan mukanaan, mikäli päiväkodissa tarjottava ruoka ei kelpaa. Sosiaalilautakunnan mukaan kaupunginkin on harkittava vegaanivaihtoehdon tarjoamista, mikäli ensi vuonna tulevat uudet ravitsemussuositukset sitä suosittavat.

Lähteet: YLE Helsinki