Kemian alalle syntyi tulosopimus

Kemian alan työntekijät ja työnantajat ovat päässet sopimukseen uusista työehdoista. Sovun myötä palkat nousevat tänä vuonna 1,5 prosenttia. Lisäksi on sovittu 0,8 prosentin paikallisesta järjestelyvarasta. Sopimus on voimassa tammikuun 2013 loppuun saakka.

Kotimaa

Osapuolet sopivat myös korotuksista palveluvuosilisiin ja vuorolisiin. Vuoden 2012 palkankorotuksista on määrä sopia syksyllä 2011.

Nyt sovittu ratkaisu koskee muovi ja kemian tuotteen, peruskemian sekä öljy-, maakaasu- ja petrokemianteollisuuden työntekijöitä eli noin 20 000:ta ihmistä.

Myös kemian alan toimihenkilöt ovat päässeet sopuun uusista työehdoista. Sopimus koskettaa 10 000:tä toimihenkilöä.

Ammattiliitot tyytyväisiä sopuun

- Palkankorotusten taso on korkea, mutta tässä tilanteessa on oleellista taata alan yrityksille ja työpaikoille työrauha, Kemianteollisuus ry:n työmarkkinajohtaja Pekka Hotti kommentoi ratkaisua alan ammattiliittojen yhteistiedotteessa.

TEAM Teollisuusalojen ammattiliitto ry:n puheenjohtaja Timo Vallittu kuvaa neuvottelutulosta alan työllisyyttä tukevaksi.

Ammattiliitto Pro ry:n puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan neuvottelut käytiin hyvässä hengessä:

- Kemianteollisuuden neuvotteluissa on aidosti paneuduttu alan kasvua ja työllisyyttä tukeviin ratkaisuihin. Osapuolilla oli yhteinen tahto luoda selkeä näkemys kemianteollisuuden kilpailutilanteesta ja sen vaatimista ratkaisuista.

Lähteet: YLE Uutiset