Forbes: Moskovassa eniten miljardöörejä

Moskovassa asuu eniten miljardöörejä maailmassa, ilmenee Forbes-lehden listauksesta. Miljardöörien määrä on noussut myös Kiinassa, Intiassa ja Brasiliassa. Maailman rikkain on yhä meksikolainen Carlos Slim Helu.

Ulkomaat

Forbes-lehden mukaan Moskovassa asuu 79 miljardööriä, kun toiseksi eniten eli 58 miljardööriä asuu New Yorkissa.

Kiina on lähes kaksinkertaistanut miljardööriensä viime vuodesta. Kiinassa on nyt 115 miljardööriä. Myös Venäjä ylitti 101 miljardöörillään maagisen sadan rajan. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Yhdysvaltain ulkopuolisessa maassa on yli sata miljardööriä.

Intiassa on 55 miljardööriä ja Brasiliassa puolestaan 30.

Slim ykkönen, Gates kakkonen

Maailman rikkain ihminen on toista vuotta peräkkäin meksikolainen telealan pohatta Carlos Slim Helu. Hänen omaisuutensa arvo on 74 miljardia dollaria.

Microsoftin perustaja Bill Gates on listalla toisena 56 miljardin dollarin omaisuudellaan. Sijoittaja Warren Buffettin omaisuus puolestaan on 50 miljardia.

Miljardöörilistan ensimmäinen nainen löytyy sijalta kymmenen. Wal-Mart-ketjun Christy Waltonin omaisuuden arvo on 26,5 miljardia dollaria. Ruotsaisen H&M-vaateketjun Stefan Persson on listasijalla 13, yhteensä 24,5 miljardilla dollarillaan.

Lähteet: Reuters, AFP