1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Jyväskylä

Kamukaupungit juhlivat Jyväskylän kanssa

Tänään 175 vuotta täyttävän Jyväskylän ei tarvitse juhlia yksin. Jyväskylän kaupunki on kutsunut syntymäpäivien kunniaksi kaikki 12 ystävyyskaupunkiaan juhlapäivän viettoon.

Jyväskylään saapuu ystävyyskaupunkien edustajia Ruotsin Eskilstunasta, Tanskan Esbjergistä, Islannin Fjardabygdista, Puolan Poznanista, Saksan Potsdamista, Viron Tarton maalaiskunnasta, Slovakian Banská Bystricasta sekä Kiinan Mudanjiangista. Vierailuohjelmaan osallistuu lisäksi Suomen suurlähettiläitä edellä mainituista maista sekä paikallisten ystävyysseurojen puheenjohtajia. Yhteensä vieraita on noin 30.

Vieraat tutustuvat muun muassa Alvar Aalto -museoon, Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen uusimpiin projekteihin sekä PISA-tutkimukseen. Vierailun yhteyteen on järjestetty seminaari, jossa keskustellaan ystävyyskaupunkitoiminnasta. Seminaarin jälkeen pidetään myös pohjoismaisten ystävyyskaupunkien kokous.

Vieraat saapuvat tänään torstaina, jolloin ohjelmassa on tutustumisillanvietto. Huomenna ystävyyskaupunkien edustajille esitellään Jyväskylän yliopistoa ja arkkitehti Alvar Aallon tuotantoa. Klo 16.40 on vaihtoehtoisesti vierailu Metsolla tai Alvar Aalto -museolla.