Kasitie ja Rauman meriväylä saivat rahat

Valtatie kahdeksan peruskorjaus Turun ja Porin välillä sekä Rauman meriväylä ovat mukana valtioneuvoston kehysriihessä hyväksytyissä liikennehankkeissa jäljellä olevalle hallituskaudelle 2012 - 2015. Valtatie kahdeksalle on varattu 100 miljoonaa euroa ja Rauman meriväylän syventämiseen 20 miljoonaa euroa.

Teksti-TV Satakunta

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru (sd.) on tyytyväinen, että Satakunnan kannalta tärkeimmät hankkeet ovat molemmat mukana hallituksen päätöksessä. Sekä valtatie 8:n perusparantaminen Turun ja Porin välillä että Rauman meriväylän syventäminen ovat olleet pitkään toivottuja investointeja.

Hyväksytty investointiohjelma on osa liikennepoliittista selontekoa. Ohjelmaa on valmistellut hallituksen liikenne- ja viestintäpoliittinen ministerityöryhmä, jonka puheenjohtaja on liikenneministeri Merja Kyllönen (vas.) ja varapuheenjohtaja asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru.

- Yhteistyö liikenneministeri Kyllösen kanssa on ollut erinomaista. Olemme onnistuneet vaikeassa tehtävässä saamaan aikaan koko Suomen kannalta tasapainoisen liikennehankkeiden investointiohjelman, joka laadittiin tilanteessa, missä hallitus joutuu karsimaan menoja julkisen talouden tasapainottamiseksi, sanoo ministeri Kiuru.

Lähteet: Yle Satakunta