1. yle.fi
  2. Uutiset

Ei oo ollu helppoo!

Viime keväänä mestaruusjuhlien jälkeen koko Suomi sai nähdä ja kuulla Ylen Urheiluruudusta erään turkulaisen kiekkofanin tunteellisen purkauksen: "Ei oo ollu helppoo, mut luojan kiitos saatiin poika kotiin!" Siihen kiteytyi jo aika legendaarisella tavalla yllätysmestaruuden merkitys.

Kolumnit (Yle Keski-Suomi)
Oskun osumat
YLE

Ei ole väärin sanoa, että keväät ovat toistensa kaltaisia. Nimittäin samoilla linjoilla mennään tänäkin keväänä. Ei oo ollu helppoo!

Eikä vielä voi edes tietää, loppuuko seitsemän kuukauden painajainen tänään vai jatkuuko tämä vielä ensi viikolla.

Tänään SM-liigan runkosarjan viimeisellä pelikierroksella ratkeaa kiekkokevään ensimmäinen iso juttu, eli kumpi karsii. TPS vai Lahden Pelicans?

Turun Palloseura kohtaa Turkuhallissa tänään Espoon Bluesin ja Pelicans vääntäytyy Raumalle, Lukon vieraaksi.

Ennen illan kierrosta eroa joukkueiden välillä on vain yksi piste Tepsin eduksi. Jos pisteet ovat tasan illan jälkeen, karsijaksi joutuu joukkue, jolla on huonompi maaliero. Tällä tarkoitetaan tehtyjen maalien ja päästettyjen maalien erotusta. Siinä vertailussa Pelicans on nyt jo viisi maalia Tepsiä edellä.

Pelin henki on siis kutkuttavan herkullinen. TPS välttää taatusti karsinnat voittamalla tänään Bluesin varsinaisella peliajalla. Muissa tapauksissa Pelicansille jää mahdollisuus ohittaa TPS sarjataulukossa.

Tepsifanien elämää helpottaa se, että Lukon on taisteltava voitosta, jotta se saavuttaisi liigassa neljännen sijan ja varmistaisi sen myötä pudotuspeleihin kotiedun. Tänään on syytä kumartaa syvään myös Rauman suuntaan!

Ja toisaalta, jos Lukko voittaa Pelicansin varsinaisella peliajalla TPS voi vaikka hävitä Bluesille.

Yhtä kaikki, tänään kaukalossa nähdään ja kuullaan henkien taistelua. Isot pojat polvihousuissaan jahtaavat pientä mustaa kumilaattaa ja yleisö haukkoo henkeään.

Kaataako tämä jännittävä tilanne kupin nurin joukkueelta vai pysyvätkö tunteet ja teot itse asiassa? Tepsin lähtökohtana on suojella omaa maalia ja pyrkiä taas vastaiskuilla tehokkaisiin pistoihin vastustajan maalille. Blues ei varmasti anna mitään ilmaiseksi. Tällä käsikirjoituksella tästä tulee menestys!

Liigan viimeinen saa vastaansa Mestismestarin. Vaasan Sport ja Mikkelin Jukurit vääntävät ensin Mestisfinaalissa keskenään, ja sen jälkeen voittaja kohtaa liigajumbon lauantaina 19.3. alkavassa karsintasarjassa.

Lähteet: Osku Laukkanen / YLE Turku

Lue seuraavaksi