Wallin sai eduskunnan luottamuksen

Puolustuministeri Stefan Wallin (r.) on saanut eduskunnan luottamuksen. 95 kansanedustajaa äänesti puolesta, 59 edustajaa antoi ei-äänen ja yksi tyhjän. Hän oli kristillisten Sari Palm.

talous
Puolustusministeri Stefan Wallin.
Puolustusministeri Stefan WallinYle
Puolustusministeri Stefan Wallin.
Puolustusministeri Stefan Wallin (r.) sai eduskunnalta luottamuksen torstaina pidetyssä äänestyksessä. Tuloksen ratkettua Wallinin lähellä istuneet kansanedustajat osoittivat tukensa puolustusministerille.

Oppositio, keskusta, perussuomalaiset ja vasenryhmä, esitti epäluottamuslausetta Wallinille. Wallin pyysi eilen eduskunnassa anteeksi menettelyään koskien Dragsvikin varuskunnan säilyttämistä. Hän kertoi SDP:n ministeriryhmälle, että hänen olisi pitänyt kertoa hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittiselle valiokunnalle antamastaan poliittisesta ohjauksesta varuskunnan säilyttämiseksi.

Wallin vakuutti puolustusvoimien säästösuunnitelman julkistuksessa, että päätökset perustuvat sotilaallisiin näkökohtiin. Myöhemmin kuitenkin kävi ilmi, että puolustusvoimat jätti Dragsvikin ruotsinkielisen varuskunnan säästölistan ulkopuolelle puolustusministeri Wallinin ohjauksen vuoksi.

Puolustusministerin eroa on vaadittu myös mielenosoituksilla.

Lähteet: Yle Uutiset